Microsoft Azure wint terrein op Amazon Web Services

microsoft azure

Steeds meer gebruikers geven de voorkeur aan Microsoft Azure boven Amazon Web Services. De softwaregigant boekte het voorbije kwartaal opnieuw een omzetgroei van ruim 75 procent op jaarbasis.

Volgens Seeking Alpha groeit Microsoft Azure harder dan Amazon met het concurrerende AWS. Ondanks dat de groei ietwat lijkt af te nemen, mag geconstateerd worden dat Azure significant terrein wint ten opzichte van AWS in de hypercompetitieve cloudmarkt.

De Azure-divsie zou dan ook aanzienlijk potentieel hebben om een serieuze bijdrage te leveren aan de algemene, toekomstige groei van Microsoft. Investeringen van de softwaregigant in de cloud lijken dus niet voor niets te zijn geweest, gezien deze nog steeds een gezond rendement opleveren.

Ondernemingen vertrouwen doorgaans op gevestigde cloudservices, aangezien deze zichzelf al bewezen hebben met hun toepassingen, gegevens, bereik, privacy en andere vereisten. Seeking Alpha vermoed dan ook dat dit de reden is geweest waarom AWS het afgelopen decennium concurrenten zover vooruit was. Het inmiddels gevarieerde Azure-productportfolio heeft er evenwel voor gezorgd dat de markt ondertussen niet meer om Microsoft heen kan.

Azure bot-service

Microsoft blijft Azure ontwikkelen, zo ook op het gebied van artificiële intelligentie. Afgelopen november lanceerde de softwaregigant nog de zogeheten Azure Bot-service, een AI-toolkit waarmee bedrijven hun eigen virtuele assistenten kunnen maken.

Volgens de softwareleverancier hebben bedrijven behoefte om hun eigen botservice te introduceren, maar ontbreekt het veelal aan technische ervaring. Microsoft wil langs deze weg helpen kennis omtrent AI te verspreiden. De service is te vinden op Github, de verzamelplaats voor opensourcesoftware die recent in handen kwam van Microsoft.

Gerelateerd:  ‘AWS nog steeds onbetwist marktleider als het gaat om public cloud’

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home