Microsoft Azure herstelt van panne in Europa

Microsoft Azure

Microsoft Azure kampte dinsdagavond met een storing in regio Noord-Europa. De panne duurde enkele uren, maar is ondertussen verholpen.

Sinds 19 uur gisterenavond konden klanten die Azure-diensten in regio Noord-Europa gebruiken verbindingsproblemen ondervinden.

Een temperatuurprobleem in één van de datacenters heeft volgens Microsoft een infrastructuurwaarschuwing teweeggebracht. Dat leidde op zijn beurt ertoe dat een subset van servers werd uitgeschakeld om de integriteit van de hardware en gegevens te waarborgen.

De ingenieurs van Microsoft konden het temperatuurprobleem verhelpen en startten de getroffen servers opnieuw op na een grondige analyse. Rond half 6 vanmorgen werkten alle Azure-diensten weer als normaal.

Microsoft waarschuwt dat bepaalde klanten ook nadat het probleem werd verholpen nog hinder konden ondervinden. “Klanten die gebruikmaken van een subset van Azure-diensten kunnen mogelijk een blijvende impact hebben gehad voor een aanhoudende periode nadat het onderliggende probleem werd verholpen. We communiceren direct met deze klanten in hun Management Portal”, zegt Microsoft.

Begin deze week werd ook Google Cloud Platform getroffen door een panne. Door verkeerd toegewezen IP-adressen werden verschillende VM-instanties van klanten onbruikbaar gemaakt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home