‘Méér generatieve AI, en liefst op ons platform’: AWS lanceert accelerator-programma

AWS start vandaag met de inschrijving voor een acceleratorprogramma gericht op start-ups die oplossingen met generatieve AI uitwerken.

Wereldwijd gaan er stemmen op om onderzoek en ontwikkeling van AI even te pauzeren. Tegelijkertijd rijzen er belangrijke juridische vragen over de legaliteit van ChatGPT en gelijkaardige modellen. Dat alles is geen reden voor vertraging volgens team Bezos: AWS ramt het voet ostentatief naast het rempedaal recht op de gas. De cloudreus opent vandaag de inschrijvingen voor een acceleratorprogramma gericht op de ondersteuning van start-ups die oplossingen bouwen op basis van generatieve AI.

Credits en ondersteuning

De AWS Generative AI Accelerator zal over tien weken lopen en moet start-ups helpen om generatieve AI-projecten van grond te krijgen. AWS mikt op kandidaten die al een minimum werkbaar concept vast hebben. Geselecteerde deelnemers krijgen technische ondersteuning via AWS-credits, die ze kunnen gebruiken voor compute-taken op de cloudinfrastructuur van de hyperscaler. AWS wil tot 300.000 dollar aan credits sponsoren. Verder zorgt het programma voor technische deep dives, netwerkmogelijkheden en ondersteuning.

Het programma kan een buitenkans zijn voor start-ups die met de technologie bezig zijn. AWS van zijn kant krijgt zo natuurlijk de kans om jonge bedrijven aan zijn infrastructuur te koppelen. Training van (generatieve) AI-modellen en daaropvolgende inferentie wanneer mensen ze in gebruik nemen, vereist veel rekenkracht. Dat maakt AI-bedrijven potentieel interessante klanten voor hyperscalers.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home