IBM maakt eigen systeembeheersoftware voor Macs open source

IBM heeft van zijn intern systeembeheerprogramma voor Mac-systemen een open-source programma gemaakt. De computergigant wil door de Mac@IBM-code vrij vrij te geven IT-beheerders de mogelijkheid geven gebruikersgegevens te verzamelen tijdens de installatie en gebruikers de kans geven zelf apps of bundels te selecteren.

Dit kondigde IBM CIO Fletcher Previn dinsdag 23 oktober aan tijdens de JAMF-gebruikersnatieconferentie in Minneapolis. Een jaarlijkse conferentie waar Apple-systeembeheerders vanuit de hele wereld samenkomen. “Mac@IBM-inschrijvingsapp de bekroning van drie jaar IBM-investering in engineering om het toonaangevende Mac@IBM-programma te leveren.De app maakt het instellen van macOS met het Apple-apparaatbeheerprogramma Jamf Pro meer intuïtief voor gebruikers, en maakt het eenvoudiger voor IT-afdelingen om te reageren op de wens van werknemers om ondersteuning te bieden voor de keuze”, aldus Previn.

Mac-programma kostenbesparend 

In 2015 gaf ‘Big Blue’ zijn destijds half miljoen Windows-gebruikers de mogelijkheid om over te schakelen naar Apple Macs. Binnen zes maanden maakten ruim 30.000 medewerkers van het aanbod gebruik en vandaag de dag telt IBM ruimt 134.000 interne Mac-gebruikers, zo’n 27 procent van de medewerkers. Een kostenbesparend scenario, gezien iedere Mac-implementatie IBM een kleine 543 dollar oplevert. Deels ook te wijten aan het zelf ontwikkelde Mac-specifieke systeembeheerprogramma Mac@IBM. Iets wat nu dus een open-source-programma is geworden.

Het naar eigen zeggen succesvolle Mac-programma heeft IBM volgens Previn inmiddels ook doorgevoerd voor Windows-gebruikers: “De lessen die zijn getrokken uit het succesvolle Mac@IBM-programma zijn ook toegepast op het PC@IBM-programma. Wij implementeren Windows 10 met veel van dezelfde ontwerppunten.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home