iPaaS-specialist Datacon opent kantoor in België

Datacon heeft een vestiging in België geopend. Door lokaal aanwezig te zijn op de Belgische iPaaS-markt, laat het Tilburgse Datacon zijn ambities om te groeien zien. Het kantoor is gevestigd in Zavetem en wordt geleid door Erik Bessems. 

Datacon is een onafhankelijke specialist in applicatie-integratie, data-integratie, API-management en master data management. Het bedrijf maakt gebruik van meerdere toonaangevende Integration Platform as a Service (iPaaS)-producten, waaronder Azure, Boomi, Informatica en MuleSoft. Datacon helpt organisaties applicaties te integreren en versnipperde informatie overzichtelijk, betrouwbaar en beschikbaar te maken. Dat kan financiële voordelen opleveren en zelfs de basis zijn van nieuwe businessmodellen. 

Erik Bessems gaat het Belgische kantoor van Datacon leiden. Bessems werkte hiervoor al bij verschillende IT-bedrijven. Hij legde in 2013 de focus op applicatie-integratie, data-integratie en API-management met platformleveranciers zoals Axway en Seeburger. Met Datacons breede iPaaS-exertise ziet Bessems het nieuwe Belgische kantoor als een ideale gelegenheid om zijn kennis over te brengen op bestaande en nieuwe klanten in de Belgische markt. 

Positief over de toekomst van iPaaS

Meindert van Duijvenbode, algemeen directeur van Datacon, zegt het volgende over het openen van de nieuwe vestiging: “Inmiddels komt zo’n 15% van onze omzet uit België, waarbij de vraag naar lokale ondersteuning in Belgie steeds verder toeneemt.” Met een kantoorlocatie vlakbij Brussel en Brussels Airport voldoet Datacon beter aan de behoefte van Belgische klanten en vergroot de bereikbaarheid.

Zelf is Datacon positief over de toekomst van iPaaS. Het bedrijf verwacht dat – ondanks de huidige economische verwachtingen – de Belgische markt voor iPaaS de komende jaren flink zal groeien. Kennis en kunde zijn een belangrijke voorwaarde voor Datacon om van deze groei te profiteren. 

“Als Brabants bedrijf bevindt Datacon zich al dicht bij België en vandaar dat uitbreiding naar België een logische eerste stap is bij het realiseren van de internationale ambities. Datacon is daarmee de enige Integratiespecialist in België die meerdere integratieplatforms ondersteunt”, aldus Duijvenbode.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home