Investeerder woest op Dell over reverse takeover

De plannen om Dell mogelijk te laten overnemen door haar eigen dochterbedrijf VMware viel bij investeerder Jericho Capital Asset Management niet bepaald goed om het zachtjes uit te drukken. Die omschreef Dell in een open brief als een ‘dood gewicht’ met trage groei en veel schulden. Het noemde in de brief ook andere financiële spelers die zich eveneens negatief hebben uitgelaten over de mogelijke deal.

“Meestal zien we af van openbare reacties op zakelijke voorstellen en acties,” aldus Jericho Capital Asset Management in hun open brief die op Businesswire.com te lezen is. “Maar gezien de recente openbare aankondiging door Dell Technologies, Inc. dat zij een mogelijke reverse takeover met het bedrijf overweegt, voelen wij ons genoodzaakt onze bezorgdheid openbaar te maken, aangezien een dergelijke transactie waarschijnlijk zal leiden tot een aanzienlijke vernietiging van aandeelhouderswaarde.”

Het bedrijf waarschuwde voor een scenario waarbij Dell, dat de meerderheid van het beursgenoteerde VMware bezit, zich zou laten overnemen door VMware om zo zonder veel moeite terug op de beurs te komen. Dat scenario van een reverse takeover ligt al een paar weken op tafel.

Jericho Capital wond er in de brief geen doekjes om en stelt dat vooral Dell er bij zou winnen en dat VMware er zo vooral schulden zou bijkrijgen. “Zelfs de doorsnee toeschouwer ziet dat VMware niets wint door een bedrijf met snellere groei, netto cash en een strategische software business op te zadelen met het dood gewicht van Dell’s tragere groei, met zware schuld overladen, legacy hardware-afhankelijke entiteit,” aldus de investeerder.

De investeerder verwijst in de brief ook naar acht financiële spelers, waaronder de Deutsche Bank en Morgan Stanley, die zich eerder al negatief hebben uitgelaten over een mogelijke deal. Zij deden dit echter in een meer behouden toon dan Jericho Capital Asset Management.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home