Intel optimaliseert datacenterhardware voor SAP-applicaties

Intel en SAP gaan nauwer samenwerken om de datacenterhardware van de chipbouwer te optimaliseren voor applicaties van de Duitse softwarereus, inclusief de populaire S/4HANA-suite.

De focus komt te liggen op Intels Xeon Scalable-processors en Optane DC Persistent Memory, zo weet Silicon Angle. Het optimaliseren van die hardware voor SAP, kan de prestaties van de applicaties drastisch verbeteren in de cloud en aan de edge.

SAP-toepassingen zoals S/4HANA zijn bijzonder geheugenintensief. Intel Optane is speciaal ontworpen om de enorme opslagvereisten van hyperscale datacenters te ondersteunen, met veel hogere opslagcapaciteiten dan traditioneel geheugen. Dat leent zich ideaal voor SAP-applicaties.

“Intel Optane DC Persistent Memory levert een beduidend hogere geheugendichtheid, waardoor klanten meer data kunnen verwerken binnen dezelfde server, waardoor ze kosten besparen en nieuwe mogelijkheden bieden voor klanten die converteren naar SAP S/4HANA”, klinkt het bij SAP.

Volgens beide bedrijven wordt de complexiteit en het uitvoeren van realtime in-memory-toepassingen aanzienlijk verminderd dankzij de toegang tot persistente data, die beter bestand zijn tegen eventuele computerstoringen.

SAP stelt dat zijn klanten de gemiddelde hersteltijd van gegevens in een SAP HANA-instantie van 6 terabyte kunnen terugbrengen van 50 naar slechts 4 minuten.

Daarnaast zal de hardware van Intel ook worden geoptimaliseerd voor andere SAP-toepassingen, zoals de Business Suite, Data Hub, Concur en Ariba.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home