Infor lijft bedrijf achter ReServe Interactive in

Infor, een Amerikaanse leverancier van branchespecifieke cloudapplicaties, heeft Efficient Frontiers voor een onbekend bedrag overgenomen. De oplossingen van ReServe Interactive, onderdeel van Efficient Frontiers, moeten Infor’s CloudSuite Hospitality aanvullen en de aanwezigheid van Infor op horecamarkten vergroten. Dat maakte het bedrijf zelf bekend op zijn website.

ReServe Interactive ontwikkelt cloudgebaseerde verkoop- en cateringreserveringen, restaurantreserveringen en vloermanagementsoftware. De combinatie van ReServe Interactive, Infor CloudSuite Hospitality en Infor POS – voortgekomen uit de eerdere aankoop van Vivonet afgelopen september – betekent volgens de Enterprise Times dat Infor een complete stackoplossing kan aanbieden. Bovendien wordt het aanbod van horeca-oplossingen door het samengaan vele malen breder.

Positie wereldwijde horecamarkt

“Deze acquisitie zal een aanzienlijke meerwaarde bieden voor onze bestaande ontwikkelingsinspanningen voor Infor CloudSuite Hospitality. Het zal de leidende positie van Infor in de wereldwijde horecamarkt versterken. Door deze extra functionaliteit toe te voegen, breiden we onze oplossing uit om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan betrouwbare verkoop- en cateringtechnologie. Hoteliers kijken namelijk naar digitale transformatie om tegemoet te komen aan de evoluerende behoeften van de moderne consument. Gecombineerd met ons huidige aanbod aan horeca, kunnen we hiermee een uitgebreid multimodaal pakket leveren, dat een betere ROI zal bieden aan ons klantenbestand”, zegt Charles Phillips, CEO van Infor.

Door de overname wordt Infor verrijkt met een groot aantal klanten van ReServe Interactive. Het betreft met name relaties in amusementscentra, stadions, wijnhuizen en conferentie- en congrescentra. Mede hierom riep FeaturedCustomers het bedrijf onlangs nog uit tot leider in Event Management Software. ReServe Interactive werd als een van de negen kandidaten gekozen uit een lijst van 62 verkopers. Het bedrijf zou inmiddels ruim 15.000 gebruikers hebben, verdeeld over veertien markten. 

Cloud Suite Hospitality

De ReServe Interactive-oplossing is complementair aan zowel Infor POS als Cloud Suite Hospitality, waarvan de laatste is opgedeeld in een vijftal systemen:

  • Vastgoedbeheer
  • Revenue management
  • Incidentbeheer en planning
  • Sociale zakelijke samenwerking
  • ION-integratieplatform met interfaces inbegrepen

Onduidelijkheid

Het is nog niet bekend of en in welke mate de oprichters van ReServe Interactive, Beth Goodell en Lynn Carter, een rol blijven spelen binnen het bedrijf. Hetzelfde geldt voor de mate van integratie van de ReServe Interactive-oplossingen in het ERP back-officesysteem, onderdeel van de CloudSuite Hospitality. Bovendien laat de beperkte informatie op de ReServe Interactive website het voor nu niet toe om een indicatie te geven of Infor de oplossing überhaupt al heeft geïntegreerd in een ERP-systeem.

Lees ook: Infor Nexus is een intelligent supply chain-netwerk

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home