Infor komt in handen van Koch Industries

Infor, leverancier van resource management software voor bedrijven, wordt overgenomen door Koch Industries. De bedrijven gaven geen financiële details vrij, maar volgens bronnen is de deal bijna 13 miljard dollar waard. 

Koch Industries is een industrieel concern met een jaarlijkse omzet van 110 miljard dollar. Het bedrijf bezat al een groot deel van Infor vanwege investeringen die Koch Equity Development de afgelopen jaren maakte in de softwareleverancier. 

Kochs eerdere investeringen maakten het bedrijf al voor 70 procent eigenaar van Infor. Met de recente aankoop neemt het bedrijf de resterende aandelen over van Golden Gate en krijgt daarmee volledige controle over Infor. Naar verwachting wordt de aankoop nog de eerste helft van dit jaar voltooid. 

Concurreren tegen twee giganten

Het verhaal achter Infor is goed, maar met concurrenten als Oracle en SAP is het voor het bedrijf moeilijk om zijn plaats op te eisen in de markt. Toch weet het bedrijf goed te concurreren met de twee giganten

Het idee van Charles Philips, voormalige Chief Executive van Infor was om zich draaiende te houden in de markt met een sterk onderscheidend verhaal. Hiermee trekt het bedrijf klanten aan die het zat zijn te werken met de ‘Big Two’. De overname door Koch Industries helpt Infor om beter te concurreren met Oracle en SAP. 

Infor behaalde het afgelopen jaar een indrukwekkende 3,2 miljard aan omzet met 86.000 klanten. Het vlaggenschip van het bedrijf, ERP-platform CloudSuite, bestaat uit honderden modules. Hierdoor biedt de software functies gericht op uiteenlopende sectoren, variërend van de gezondheidszorg tot aan productielijnen in fabrieken. 

Reden voor de overname

Naar verwachting zijn de functies voor de fabricagesector een belangrijke reden voor de overname door Koch Industries. Tijdens een interview vertelde de huidige CEO van Infor, Kevin Samuelson, dat de fabriekssoftware het snelstgroeiende onderdeel in de cloud is.

De omzet voor dit onderdeel van Infor is in een jaar tijd zelfs verdubbeld. Doordat Koch Industries al een aanzienlijk productiebedrijf heeft en zelf klant is van Infor, kan de overname Infor een extra boost geven in de sector. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home