IDC: ‘Cloudinfrastructuur-uitgaven overtreffen dit jaar voor het eerst 90 miljard dollar’

cloud

Het moet dit jaar de eerste keer zo zijn dat bedrijven het meeste budget uitleggen voor de cloudinfrastructuur. Het IDC voorspelt dat op basis van gegevens uit het eerste kwartaal, toen deze uitgaven al 17,2 procent hoger lagen dan het jaar voordien (18,3 miljard dollar).

International Data Corp (IDC) maakte in zijn nieuwe rapport de voorspelling dat bedrijven in 2022 90,2 miljard dollar zullen spenderen aan de cloudinfrastructuur. Op één jaar tijd krijgt deze post zo 22 procent meer budget. De vooruitblik is wel een herhaling, tijdens de bekendmaking van de vorige kwartaalresultaten werd ook al voorspeld dat de grens van 90 miljard dollar dit jaar zou worden gehaald.  

Q1

De voorspelling bouwt verder op de cijfers uit het eerste kwartaal van dit jaar. Het IDC zag namelijk de uitgaven aan de cloud al oplopen ten opzichte van een jaar eerder.

Uitgaven aan diensten die verschillende bedrijven en consumenten delen, stegen 15,7 procent. Tegelijk namen ook de uitgaven aan clouddiensten zoals abonnementen en serviceovereenkomsten toe, met 20,5 procent.

Voorspelling

Beide categorieën maken het totaal dat bedrijven besteden aan de cloudinfrastructuur. Het totaal van 90,2 miljard dollar wordt dan opgedeeld, waarbij 63,9 miljard dollar gaat naar de public diensten en de private diensten de overige 26,3 miljard dollar uitmaken. Ter referentie, in het eerste kwartaal spendeerden bedrijven 12,5 miljard dollar aan de eerst besproken brok en 5,9 miljard dollar aan de abonnementen.

Het onderzoeksbureau durft ook al wat verder in de toekomst te loeren. De computer- en opslaginfrastructuur om de cloud te faciliteren zal volgens de voorspelling jaarlijks 14,5 procent meer budget innemen tot 2026. Tegen dat tempo spenderen ondernemingen 145,2 miljard dollar in 2026.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home