IBM stopt met Power Systems in virtual private cloud

IBM's Global Center for Watson IoT in Munich, Germany

IBM heeft besloten om zijn Power Systems aanbod onder te brengen in de IBM Cloud. Gebruikers van IBM Cloud Virtual Servers die werken met Power krijgen 80 dagen de tijd om een vervanging te vinden. Op 22 augustus zal IBM de bestaande Virtual Servers for VPC on Power verwijderen.

Momenteel biedt IBM twee cloudopties die werken met Power. Een daarvan is IBM Cloud Virtual Servers for VPC on Power, wat het mogelijk maakt virtual private clouds te bouwen, Gpu’s ondersteunt en ook Linux kan draaien. De andere optie is IBM Power Systems Virtual Servers, een infrastructure-as-a-service dat zowel AIX draait als de “i” besturingssystemen van IBM. 

IBM Power Systems Virtual Servers gaat de voormalige Power Systems vervangen. Wat opvalt, is dat deze vervanging nog geen ondersteuning biedt voor Linux. Wel belooft IBM dat zijn IBM Power Systems Virtual Servers later dit jaar wordt uitgebreid en ook gaat werken met Linux. Het is nog niet bekend wanneer dit precies gebeurt. 

Uitdagingen door stopzetten Power Systems

De aankondiging van IBM brengt de nodige uitdagingen met zich mee voor gebruikers van Power Systems. Doordat het nog onduidelijk is wanneer IBM Power Systems Virtual Servers ondersteuning gaat bieden voor Linux, kunnen klanten te maken krijgen met krappe deadlines om hun bestaande systemen te verhuizen. 

Een andere uitdaging is dat de enige IBM Power cloud die in de toekomst overblijft, geen ondersteuning biedt aan GPU’s. Klanten die gebruikmaken van Virtual Servers for VPC die de accelerators willen blijven gebruiken, moeten voor de toekomst overgaan op de x86-diensten van IBM.

De Power Systems van IBM hebben vanaf het begin al te maken met problemen. Ze werden een jaar later gelanceerd dan beloofd en groeiden jarenlang niet verder dan een enkel datacenter. Toch is er wel degelijk vraag naar de Power-architectuur in de cloud. Sinds januari dit jaar biedt ook Google de architectuur aan en IBM heeft uitbreidingsplannen aangekondigd voor zijn resterende diensten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home