IBM maakt zijn clouddiensten meer compatibel met concurrentie

IBM

IBM bouwt verder op de strategie om zijn clouddiensten meer compatibel te maken met de infrastructuur van concurrenten, in plaats van klanten tot zijn eigen cloudomgeving te beperken. Het kondigt daarvoor drie nieuwe producten aan.

IBM is een laatkomer op de cloudmarkt en heeft de voorbije jaren hard gewerkt om zijn achterstand in te halen. Dat doet het niet door massaal geld te pompen in het neerpoten van gigantische datacenters zoals Amazon en Microsoft voor hun public clouds doen, maar door zich te onderscheiden als een nichespeler.

IBM richt zich met zijn cloudaanbod op grote enterprises en overheidsdiensten die verschillende clouddiensten in tandem met hun traditionele on-premises omgeving wensen te gebruiken. In die zin plaatst Big Blue zich in de rol van tussenpersoon tussen de cloud van de concurrent en de eindgebruiker.

Cloudtechnologieën zoals artificiële intelligentie en securitysoftware vormen de spil van CEO Ginny Rometty’s nieuwe strategie om IBM na zes jaar van dalende omzet weer te laten groeien.

Drie producten

Het bedrijf lanceert deze week drie nieuwe producten die het positioneren als agnostische integrator en platformleverancier voor kritische bedrijfsoplossingen:

 

  • AI OpenScale is een platform dat enterprises moet helpen bij het ontwikkelen, uitvoeren en beheren van applicaties op basis van artificiële intelligentie.
  • Multicloud Manager is een containerplatform op basis van Kubernetes voor het beheer van public en hybrid cloudimplementaties.
  • Security Connect is een open platform voor het aggregeren en analyseren van beveiligingsdata over verschillende systemen en omgevingen heen, met behulp van AI.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home