HPE valt edge-markt aan met nieuwe Edgeline-systemen

HPE edgeline

HPE breidt zijn Edgeline-oplossingen flink uit met een nieuw Edgeline EL300-systeem. Het lanceert ook een nieuwe OT (Operational Technology) Link Platform om snel edge-technologie uit te rollen. Tot slot introduceert HPE een schaalbaar managementplatform voor de edge.

Op HPE Discover in Madrid heeft de technologiegigant nieuwe Edgeline-oplossingen wereldkundig gemaakt. Een belangrijk onderdeel is HPE Edgeline OT Link Platform: een open platform dat automatisch samenwerkingen tussen IT en OT verwerkt. Hiermee kunnen bedrijven eenvoudigere beslissingen nemen. Het platform neemt ook autonome beslissingen waar nodig.

HPE biedt Edgeline OT Link als een open platform en integreert in een ecosysteem van edge tot cloud. Belangrijke namen in de lijst zijn AWS, Google, Microsoft, SAP, PTC, GE en nog meer. Het platform moet inzichten mogelijk maken vanuit de edge over het hele bedrijf en supply chain.

 

HPE edgeline

 

HPE biedt zelf gecertificeerde modules aan en stelt API’s en SDK’s beschikbaar voor deze adapters om specifieke ontwerpen mogelijk te maken. Edgeline OT Link integreert ook FPGA-modules om bedrijven maximale flexibiliteit te geven.

Edgeline EL300

Naast de modules stelt HPE ook de Edgeline EL300 voor. Het integreert OT Link en voegt heel wat flexibiliteit. De edge-oplossing heeft een fanless ontwerp en bevat een Intel Core i5-chip, configureerbaar tot 32 GB RAM en 3 TB opslag. Het ondersteunt Intel Movidius Myriad vision processing om video analytics en AI inference mogelijk te maken.

De Edgeline EL300 is rugged en kan tegen schokken, vibraties, vochtigheid en stof. De unit is IP50 en mil-spec gecertificeerd en is operationeel tussen -30 en +70 graden Celsius. HPE hoopt dat fabrikanten deze rugged unit zullen integreren in bijvoorbeeld productiemachines of constructie infrastructuur.

Prijs en beschikbaarheid

Tot slot meldt HPE dat de Edgeline EL300 toegevoegd wordt aan HPE GreenLake Flex Capacity. Hiermee willen ze een consumptie-gebaseerde ervaring combineren met betaling per gebruik. HPE mikt op klanten die een cloud-achtige ervaring willen voor edge-systemen.

 

“Wij willen de brug slaan tussen IT en OT”

 

Tom Bradicich, VP & GM IoT en Converged Edge Systems bij HPE: “Wij willen de brug slaan tussen IT en OT. Ik vergelijk het graag met de smartphone van vandaag die een aparte gps, mp3-speler en camera overbodig maakt. Hetzelfde willen we bereiken met deze systemen. En dit is nog maar de start. We zullen in de nabije toekomst nog veel andere Edgeline-apparaten aankondigen voor nog meer flexibiliteit.”

HPE Edgeline EL300 is vanaf vandaag beschikbaar en start vanaf 2.532 dollar. Wie aan de slag wil gaan met de OT Link-modules, kan al starten vanaf 189 dollar. Op de OT Link Orchestrator is het nog even wachten tot Q1 2019.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home