Google voert onbeperkte Drive-opslag voor Business-gebruikers af

google drive

Google transformeert G Suite naar Google Workspace. De nieuwe naam brengt extra functies en betere integratie met zich mee, betaalbare onbeperkte opslag voor Business-klanten verdwijnt.

G Suite wordt Google Workspace. De transitie brengt voordelen zoals betere integratie van diensten en nieuwe functies met zich mee, maar let toch even op voor je intekent op de nieuwste incarnatie van Googles productiviteitssuite. Vooral klanten van het huidige G Suite Business-abonnement kunnen bedrogen uitkomen.

G Suite Business gaf klanten onbeperkte Google Drive-opslag voor 10,4 euro per maand. Iedereen kon intekenen op het plan, met of zonder btw-nummer. Google claimde dat kleine ondernemingen en individuele gebruikers via het plan gelimiteerd waren tot 1 TB aan opslag per persoon, maar het handhaafde die regel niet. Onder het abonnement kan je dus zoveel in je drive zetten als je wilt. Dat maakte G Suite Business een aantrekkelijke optie voor bijvoorbeeld creatieve professionals met een veelvoud aan foto’s of kleine ondernemingen die een betaalbare externe back-up-oplossing zoeken.

Minder Drive-ruimte

G suite Business wordt nu Workspace Business Standard. Die formule kost evenveel, maar de beschikbare opslag krimpt naar 2 TB per gebruiker. Eén trap hoger zit het Business Plus-abonnement voor 15,6 euro maar ook daar blijft de beschikbare Drive-opslagruimte beperkt tot 5 TB. Voor meer opslagruimte moet je aankloppen bij de Enterprise-edities van Workspace en die zijn enkel beschikbaar via het saleskanaal.

Houd je aan de extra opslag, dan blijf je dus best zo lang mogelijk op het klassieke G Suite-abonnement. Helaas zit er een houdbaarheidsdatum op die strategie. Op termijn wil Google alle klanten overzetten naar het nieuwe systeem.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home