Google voegt .NET toe aan Cloud Functions

Google Cloud Functions

Google brengt .NET Core 3.1, een gratis cross-platform en opensource-platform, naar hun cloudplatform. Vanaf nu kunnen developers .NET 3.1 gebruiken voor het schrijven van cloud functies. 

Cloud Functions is een Function-as-a-Service platform van Google Cloud. Met Cloud Functions kunnen gebruikers single-purpose en op zichzelf staande functies creëren die reageren op gebeurtenissen. Het is niet nodig om hiervoor een server of runtime omgeving te beheren. 

Cloud functions zijn onder meer een uitkomst voor serverless applicaties, mobiele en IoT backends, real-time data processing systems, video, afbeelding en stemming analyses en zelfs chatbots en virtuele assistenten. 

Hoe werkt Cloud Functions voor .NET?

Met Cloud Functions voor .NET kunnen developers .NET Core 3.1 gebruiken om bedrijfskritische applicaties en integratielagen te bouwen. Vervolgens kunnen ontwikkelaars deze toepassen in een volledig beheerde omgeving, compleet met toegang tot middelen in een besloten VPC netwerk. 

Developers kunnen HTTP functies schrijven om te reageren op HTTP events en CloudEvent functies om gebeurtenissen afkomstig uit verschillende cloud en Google Cloud diensten, waaronder Pub/Sub, Cloud Storage en Firestore.

Ontwikkelaars kunnen functies ontwikkelen door het Functions Framework voor .NET te gebruiken: een opensource functions-as-a-service framework voor het schrijven van portabele .NET functies. Met Functions Framework kunnen developers hun functies lokaal ontwikkelen en draaien en ze vervolgens toepassen in Cloud Functies of een andere .NET omgeving. 

De Cloud Functions .NET runtime biedt tevens ondersteuning aan VB en F#. Het programmeermodel werkt exact hetzelfde. Het .NET Functions Framework komt met een template pakket om te gebruiken in de opdrachtregel of in Visual Studio. Ook deze templates ondersteunen zowel VB als F#. 

Cloud Functions voor .NET zelf uitproberen

Op dit moment is Cloud Functions voor .NET beschikbaar als preview voor Google Cloud Platform gebruikers. In een blog geeft Jon Skeet (software engineer bij Google) een tour door het nieuwe .NET Functions Framework. Om bekend te raken met de runtime kunnen ontwikkelaars gebruik maken van een codelab.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home