Google One-cloudopslag beschikbaar in België

Google One beschikbaar in België
Google One beschikbaar in België

Google brengt zijn One-opslagdienst naar België. De cloudreus lanceerde One in de lente van vorig jaar voor een beperkt aantal landen, en verbreedt de beschikbaarheid nu naar onder andere ons land en Nederland.

Google breidt zijn aanbod voor betaalde particuliere cloudopslag uit naar ons land. Voortaan kan je naar believen opslag in de cloud kopen via Google One. Google One is in essentie een verder uitgewerkte versie van Google Drive, met meer opties beschikbaar op het vlak van prijs en capaciteit.

Google omschrijft One als een dienst die je al de opslag geeft die je nodig hebt voor Drive, Gmail, je foto’s en je video’s. Met een One-abonnement upgrade je met andere woorden je Google Drive-capaciteit. Abonnementen zijn er in veel verschillende smaakjes, met een instapprijs van 1,99 euro per maand voor 100 GB helemaal tot 199,99 euro per maand voor 30 TB.

Met een Google One-abonnement krijg je bovendien toegang tot hulp van Google-experten. Die helpen je met vragen over producten in het consumentenaanbod van Google. Over G-Suite hebben ze helaas niets te vertellen.

Drive-abonnement

Het is standaard mogelijk om het plan te delen met tot vijf andere mensen. Zij krijgen eigen opslag, samen met de andere voordelen van Google One. Google noemt One een abonnementsdienst waarmee je je opslag uitbreid. Het ‘product’ waarvoor je die opslag koopt, blijft Google Drive. Het is dus niet zo dat je bestanden moet overzetten naar een nieuwe One-map.

Google One komt wel met een gelijknamige app waarmee je je opslagaanbod kan beheren. De app is helemaal optioneel: het is perfect mogelijk om je One-abonnement te beheren vanop de desktop. Om effectief aan je bestanden te kunnen via je telefoon, blijf je bovendien gebruik maken van de Google Drive-applicatie.

Aanvankelijk was One enkel beschikbaar voor een handvol gebruikers in de VS. Het aanbod presteert blijkbaar naar verwachting, want Google rolde het intussen uit naar verschillende nieuwe landen waaronder België, Nederland, Polen en Tsjechië in Europa, maar ook Chili, de Verenigde Arabische Emiraten, Nieuw Zeeland, Singapore, Egypte, Libanon en Taiwan. Hier kan je aan de slag met de dienst.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home