Google neemt securityspecialist Siemplify over voor 500 miljoen dollar

Google Cloud Vertex AI

Siemplify is een start-up gebaseerd in Israel en specialiseert zich in end-to-end securitydiensten voor enterprises, meer specifiek security orchestration, automation en response (SOAR) services.

Google neemt Siemplify over voor 500 miljoen dollar en integreert het binnen Google Cloud Platform, meer specifiek de Chronicle-tak. Die laatste werd gebouwd als een platform voor cybersecurity telemetrie. Hiermee kan je de beweging van data volgen over toestellen en netwerken om zo hints op te vangen voor een malafide aanval wordt gelanceerd. Dergelijke platformen worden ook wel SOAR-diensten genoemd, vaak gecombineerd met een gebruiksvriendelijke interface.

Siemplify

Het platform van Siemplify is volgens Google een intuïtieve werktafel dat securityteams toelaat om risico’s beter te beheren en kosten reduceert om gevaren te adresseren. Siemplify biedt SOC-analisten (Security Operations Center) een end-to-end oplossing om snel en precies te reageren op gevaren, waarbij elke interactie het systeem slimmer maakt. De technologie helpt SOC-prestaties te verbeteren door caseloads te verlagen. Dit maakt tijd vrij bij analisten voor meer visibiliteit over alle workflows.

lees ook

Excellium en Tech Data lanceren toegankelijke SOCaaS-oplossing

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home