Google neemt no-codeplatform AppSheet over

Google kondigt aan dat het AppSheet overneemt, een no-codeplatform om mobiele applicaties te bouwen. Hiermee wil het bedrijf no-code development naar Google Cloud brengen.

Dankzij AppSheet wordt het voor bedrijven en individuen die weinig kennis van coderen hebben, mogelijk om hun eigen applicaties te bouwen. AppSheet werkt door data te halen uit een spreadsheet, database of formulier. De veld- en kolomnamen zijn de basis voor het bouwen van een app. 

AppSheet is al geïntegreerd in Google Cloud en werkt daardoor al samen met Google Spreadsheets en Google Forms. Ook kunnen er andere tools worden gebruikt, zoals AWS DynamoDB, Salesforce, Office 365 en Box. Google geeft aan deze platformen te blijven ondersteunen, ook nadat de deal rond is.

Mooie kans

Praveen Seshadri, mede-oprichter en CEO van AppSheet vertelt dat hij deze overname door Google als een mogelijkheid ziet om zijn platform en afzetmarkt uit te breiden. Dat is niet mogelijk als onafhankelijk bedrijf. Dit is een verhaal dat we regelmatig horen van oprichters van start-ups.

“Er is veel potentieel om verder te integreren met de onderdelen van Google, zoals G Suite en Android om de functionaliteit, schaal en prestaties van AppSheet te verbeteren. In de toekomst verwachten we om de sterke punten van AppSheet te combineren met Google Clouds expertise in sectoren als financiële dienstverlening, detailhandel en media en entertainment”, schreef Praveen Seshadri. 

Uitkomst voor bedrijven

In een blog waarmee hij de overname aankondigt, schrijft Amit Zavery dat Google iedereen de kans wil geven om mobiele applicaties te bouwen. Zelfs bedrijven die niet de middelen hebben om een developer in te schakelen hebben zo toch de mogelijkheid om in te spelen op de constante toename van mobiele telefoongebruik. 

De overname van AppSheet maakt het mogelijk voor bedrijven en individuen om op een eenvoudige manier applicaties te maken, zonder dat er professionele codeervaardigheden aan te pas komen. Google ziet de overname als een uitbreiding van zijn development-filosofie, waarbij no-code samenwerkt met workflow automation, applicatie-integratie en API-management. 

Tools waarbij er geen codering aan te pas komt om applicaties te maken, zullen niet de meer uitgebreide development-omgevingen gaan vervangen. De no-code tools zijn simpelweg een uitkomst voor bedrijven die anders niet de mogelijkheid zouden hebben om een mobiele app uit te brengen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home