Google maakt G Suite App Maker beschikbaar voor custom business apps

Google G Suite App Maker

Google heeft zijn G Suite App Maker donderdag uit bètaversie gehaald. App Maker is een toegankelijke ontwikkeltool waarmee bedrijven custom business apps kunnen bouwen om hun workflows te versnellen en processen te optimaliseren.

G Suite App Maker was sinds eind 2016 in bèta. De ontwikkeltool moet organisaties met een beperkt IT-budget de middelen geven om toch custom apps te ontwikkelen voor de optimalisatie van verschillende bedrijfsprocessen.

“App Maker is gemaakt om uw bedrijfsteams in staat te stellen om apps te bouwen voor de taken die grotere [CRM, ERP en SCM] apps niet aanpakken”, klinkt het in een blogpost.

Updates

Samen met de algemene beschikbaarheid voegt Google ook een aantal updates toe.

Zo krijgen beheerders een beter overzicht van de apps, wie ze gemaakt heeft, gebruikersstatistieken en OAuth-toestemmingen. Beheerders kunnen voortaan ook voorkomen dat applicaties draaien zonder hun goedkeuring.

Voor klanten die ook Google Cloud Platform gebruiken, biedt App Maker ingebouwde ondersteuning voor Cloud SQL. De tool ondersteunt ook ‘Bring Your Own Database’, zodat je de apps met je eigen database kan verbinden via JDBC of een REST API.

De applicaties kunnen ook worden gebruikt in combinatie met Googles andere diensten, zoals Gmail, Calendar en Sheets. Via Apps Script krijg je toegang tot meer dan 40 Google-diensten, Google Cloud Platform en compatibele diensten van derde partijen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home