Google lanceert béta van Managed Service voor Microsoft Active Directory

account data security
-

Google heeft de bétaversie van zijn Managed Service voor Microsoft Active Directory aangekondigd. Die laat klanten toe om een Active Directory-omgeving als beheerde dienst op Google Cloud te draaien.

Active Directory (AD) is een populaire service van Microsoft  voor het beheer van gebruikers en toegang tot applicaties.

De dienst draait traditioneel on-premises, terwijl applicaties die er beroep op doen steeds meer naar de cloud verhuizen. Dat brengt volgens Google nieuwe uitdagingen op gebied van latency en security met zich mee, bovenop de typische onderhoudsproblemen bij het configureren en beveiligen van AD-domeincontrollers.

“Hoewel je zelf een foutentolerante AD-omgeving in GCP kan implementeren, zijn wij van mening dat er een gemakkelijkere manier is, die je de tijd geeft om te concentreren op meer impactvolle projecten”, zegt Siddharth Bhai, Product Manager van Google Cloud, in een blogpost.

Google Cloud Managed Service for Active Directory

Voordelen

Managed Service voor Microsoft AD biedt volgens Bhai vier belangrijke voordelen. De service gebruikt echte Microsoft AD-domeincontrollers, zodat geen compatibiliteitsproblemen met toepassingen optreden en je alle typische AD-functies en -beheertools ter beschikking hebt.

Daarnaast belooft Google een hoge beschikbaarheid, automatische patching en veilige standaardconfiguraties. De service kan ook naadloos in verschillende regio’s naar keuze worden uitgerold, voor een lage latency.

Tot slot is het mogelijk om je on-premises AD-domein met Google Cloud te verbinden of een zelfstandig domein te implementeren voor cloudgebaseerde workloads.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home