Google kondigt Kubernetes Engine 1.10-update aan

container kubernetes

Meer dan drie jaar na de lancering van de allereerste Kubernetes Engine heeft Google het platform geüpdatet naar versie 1.10. De nieuwe versie krijgt verbeterde veiligheidsopties mee en logfuncties voor enterprise-gebruikers.

Google lanceert Kubernetes Engine 1.10 en adresseert hiermee bekende problemen zoals veiligheid, logmogelijkheden en het monitoren van web-native applicaties. De nieuwe versie van Kubernetes lanceert ook een nieuwe functie onder de noemer Shared Virtual Private Cloud (VPC). Wie met die bèta aan de slag wil, kan hier terecht.

De nieuwe versie geeft je meer controle over het netwerk, zorgt ervoor dat je sneller kan schalen en voegt enkele extra veiligheidsfuncties toe.

Containers

Kubernetes Engine zag het levenslicht in 2015 toen Google zijn eigen webapplicatie development lessen beschikbaar maakte voor het brede publiek. Het platform laat toe om webapplicaties te lanceren en managen dankzij containers en is volledig openbron.

Google laat verder weten aan Venturebeat dat Kubernetes Engine kernuren het afgelopen jaar 900 procent zijn gegroeid. Steeds meer ontwikkelaars leren in kleinere containers ontwikkelen.

Docker Enterprise Edition 2.0 kondigde eerder vorige maand aan dat het gebruik van Kubernetes flink werd vereenvoudigd in zijn oplossing.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home