Google herdoopt Apps Script-dashboard tot G Suite Developer Hub

Google breidt de functionaliteit van het Apps Script-dashboard uit en verandert de naam naar G Suite Developer Hub.

De vernieuwde G Suite Developer Hub biedt ontwikkelaars nieuwe manieren om hun projecten te maken, bij te houden en te beheren. Het dashboard maakt het volgens de zoekreus onder meer mogelijk om projecten te zoeken en monitoren, en om fouten in projecten op te sporen en te verbeteren.

“Of een gebruiker een nieuw automatiseringsscript wil maken, gedeelde projecten wil bekijken of servicestatussen wil controleren, de G Suite Developer Hub biedt één enkele weergave van de projecten”, aldus Keith Einstein, productmanager van Apps Script, en Chris DiGiano, engineering manager voor Google, in een gezamenlijke verklaring op het Google Cloud-blog.

Efficiënter gebruik

Tijdens Google Cloud Next lichtte Google al een tipje van de sluier op, maar nu kan iedereen zelf met de G Suite Developer Hub aan de slag.

Via een vooraf ingevuld Apps Script-project kunnen met een simpele muisklik add-ons worden gemaakt voor documenten, spreadsheets, Gmail of een Hangouts-chat-bot. De hub maakt het volgens Google makkelijker om App Maker-apps te bouwen, waarmee men gemakkelijk toegang heeft tot een verscheidenheid aan sjablonen die het ontwikkelingsproces helpen versnellen.

Ook is het nu mogelijk om triggers in één oogopslag te zien en deze naar eigen inzicht aan te maken en aan te passen. Voorheen moesten ontwikkelaars afzonderlijk naar ieder script of project gaan om de triggervoorwaarden te maken, bekijken of beheren.

Tot slot kan de uitvoering van scripts voortaan in realtime worden bekeken, zonder de browser te vernieuwen.

Custom business apps

Googles G Suite App Maker waarmee bedrijven custom business apps kunnen bouwen om hun workflows te versnellen en processen te optimaliseren, werd eerder in juni van dit jaar al beschikbaar gesteld. De tool moet organisaties met een beperkt IT-budget de middelen geven om toch custom apps te ontwikkelen voor de optimalisatie van verschillende bedrijfsprocessen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home