Google Drive maakt bewerken Office-bestanden eenvoudiger

google drive

Voortaan kan je Microsoft Office-documenten in Google Drive meteen bewerken in je browser.

Google verandert de manier waarop Drive omgaat met Office-documenten. Tot voor kort opende de bestanden in een preview waarna je ze ofwel kon downloaden, ofwel een bewerkingsmodus kon activeren. Die optie verdwijnt. Wanneer je voortaan dubbelklikt op een Word, Powerpoint of Excel-bestand, dan kom je rechtstreeks in het bewerkvenster terecht. Google behandelt de documenten zo meer als eigen Drive-bestanden.

Workspace

Google rolt de aanpassingen momenteel uit voor alle gebruikers, zowel professioneel als persoonlijk. De nieuwe aanpak volgt op de rebranding van G Suite als Google Workspace. Daarmee wil Google zijn productiviteitssuite meer als één geheel in de markt zetten in een poging beter te concurreren met Office van Microsoft.

De kleine verbetering past in die ambitie. Google wil zoveel mogelijk hordes wegnemen en gebruikers er vooral niet aan herinneren dat ze bestanden ook in Microsoft Office kunnen openen. De functionaliteit werkt nog niet met alle bestanden: wanneer een document met een wachtwoord beveiligd is, kan Google ze nog niet meteen bewerken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home