Google brengt meer structuur in Google Docs met documenttabbladen

Documenttabbladen verschijnt in het linkse paneel in Google Docs en biedt je meer structuur binnen één document.

Google rolt ‘documenttabbladen’ uit, een nieuw organisatiesysteem waarmee je tabbladen binnen één document in Google Docs kan beheren. Je zou het kunnen vergelijken met de tabbladen in spreadsheets. De tabbladen verschijnen in het linkse paneel en kunnen gewijzigd, gedupliceerd of apart gelinkt worden. Documenttabbladen zijn enkel beschikbaar in de webeditor, voor zowel schrijvers als kijkers.

Documenttabbladen

Google brengt meer structuur naar Google Docs in de webeditor. Documenttabbladen, dat voortbouwt op de bestaande functie ‘documentoverzicht weergeven’, verschijnt in het linkse paneel. Met deze nieuwe functie kunnen gebruikers de documentstructuur visualiseren en eenvoudiger navigeren binnen één document. Elk nieuw document heeft standaard de naam ‘Tabblad 1’, en je kan er meerdere toevoegen via de knop ‘Tabblad toevoegen’.

Bovendien kan je eenvoudig de volgorde van tabbladen wijzigen, en biedt het ondersteuning voor maximaal drie niveaus van tabbladen. Verder is het mogelijk om tabbladen te dupliceren en emoji’s toe te voegen. Google vergelijkt deze functie met tabbladen in spreadsheets, waarmee je meerdere tabbladen kan maken en beheren binnen een document. Tot slot kunnen gebruikers meteen linken naar bepaalde tabbladen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.