Google Cloud Platform voegt Stackdriver Profiler toe voor ontwikkelaars

Google Cloud Platform heeft weer iets toegevoegd aan het aanbod ontwikkelaarstools voor applicatieprestatiemanagement met Stackdriver Profiler. Hiermee kan je zien hoe code daadwerkelijk presteert in de productie. Volgens Google bevindt Stackdriver Profiler zich in de bèta fase om zich bij Stackdriver Trace en Stackdriver Debugger aan te sluiten in een APM-trio voor ontwikkelaars.

Stackdriver biedt volgens een bericht op ZDNet.com monitoring, logging en diagnostiek voor Google Cloud Platform, Amazon Web Services en open source-pakketten. De overstap brengt meer van Google’s interne ontwikkelaarstools naar zijn cloud. De APM-mogelijkheden (Application Performance Management) omvatten twee bestaande tools. Dat zijn Stackdriver Trace en Debugger. De nieuwe tool Stackdriver Profiler zou de toolkit compleet maken.

Stackdriver Profiler draait om het concept van productieprofilering, dat de impact van een functie of een coderegel in de productie meet. Uitgangspunt is dat ontwikkelaars hun code kunnen profileren en vervolgens kunnen optimaliseren voor problemen zoals latency en computing. Stackdriver analyseert code in omgevingen, draait voortdurend en probeert kosten te besparen door problemen op te lossen in plaats van op te schalen om deze te overwinnen. Stackdriver Profiler verzamelt gegevens via steekproeven en geeft deze vervolgens weer in een grafiek op verschillende meetwaarden.

Volgens Google bevindt Stackdriver Profiler zich in de bèta fase om zich bij Stackdriver Trace en Debugger aan te sluiten om een APM-trio te gaan vormen voor ontwikkelaars. Stackdriver Debugger is gratis, net als de bèta van Stackdriver Profiler.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home