Google Cloud maakt VM-migratie vanuit Azure eenvoudiger

Google Cloud Platform

Google Cloud heeft zijn zinnen gezet op de enterprise-gebruiker en breidt de capaciteiten verder in die richting uit met enkele nieuwe aankondigingen om bedrijven te helpen in hun hybrid en multi-cloudstrategie.

Ten eerste wordt Migrate voor Compute Engine uitgebreid met de mogelijkheid om virtual machines rechtstreeks vanuit Microsoft Azure naar de Google Compute Engine te migreren. De nieuwe dienst is in béta beschikbaar en vult een aanvulling op de bestaande ondersteuning voor VM-migratie vanuit Amazon EC2.

Google maakt ook Migrate voor Anthos in béta beschikbaar. Die tool laat toe om VM’s die on-premises of op Google Compute Engine draaien, rechtstreeks naar GKE-containers (Google Kubernetes Engine) te migreren. Google breidt ook de lijst met ondersteunde bronnen uit, zodat klanten hun VM’s rechtstreeks van Amazon EC2 en Microsoft Azure naar containers in GKE kunnen migreren.

Voor bedrijven die de overstap naar microservices maken, breidt Google zijn middelen uit om de implementatie en het beheer te vergemakkelijken. Zo is Traffic Director, een tool voor servicemesh-verkeersbeheer, algemeen beschikbaar gemaakt. Traffic Director biedt load balancing voor verschillende clusters en VM-instanties in meerdere regio’s, en laat toe om geavanceerd beheerbeleid voor verkeer te configureren en statuschecks bij serviceproxy’s weg te halen.

Tot slot heeft Google een bétaversie van Internal HTTP(S) Load Balancing beschikbaar gemaakt. Dat is een proxy-gebaseerde, regionale Layer 7 load balancer waarmee je services kan uitvoeren en schalen achter een privé IP-adres dat alleen toegankelijk is in de regio van de load balancer in je VPC-netwerk.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home