Google Cloud gaat VMware ondersteunen

Google kondigt ondersteuning voor VMwares hybride stack aan op zijn eigen cloudplatform. Het doet beroep op CloudSimple voor de nieuwe functionaliteit.

Wie zweert bij VMware maar toch de publieke cloud in wil trekken, kan voortaan ook voor het Google Cloud Platform kiezen. Google laat weten dat het VMware Cloud Foundation zal ondersteunen. Dat is VMwares oplossing voor hybrid cloud. Het betekent in de praktijk dat de hele VMware-stack voortaan in de Google Cloud kan draaien.

Uniek is Google niet. AWS biedt al VMware aan op zijn infrastructuur, net als Microsoft Azure. Google heeft goed naar Microsoft gekeken en doet net als die laatste beroep op CloudSimple om de functionaliteit naar zijn cloud te brengen. Google gaat met andere woorden niet rechtstreeks met VMware in zee. De internetreus zal zelf de eerstelijnsondersteuning voor zijn rekening nemen, samen met CloudSimple. Google verklapte de plannen eerst aan TechCrunch.

Op jacht naar enterprise-klanten

De nieuwe functionaliteit past volledig in het strijdplan van de het Google Cloud Platform onder leiding van Thomas Kurian. Hij heeft als missie om marktaandeel te winnen voor de eeuwige nummer drie in de markt en daarvoor richt de man zich volop op enterprises. Google heeft zich lang proberen te profileren als een ietwat eigenwijze jeugdige speler, zonder rekening te houden met de soms iets minder hippe noden van grote enterprise-klanten. Naast een salesteam dat de enterprise-omgeving goed kent hoort daar ook een opfrissing van de functionaliteit bij. VMware is een standaard voor grote ondernemingen. Door de stack te ondersteunen, haalt Google een belangrijke barriére voor migratie naar zijn cloud weg.

De ambitie van geen van de drie grote cloudproviders is om VMware-resellers te zijn. Het idee is om enerzijds te bieden wat klanten vragen, maar anderzijds ook om ze binnen te halen en ze andere opties te kunnen aanbieden wanneer ze een migratie maar meer cloud native-opties overwegen.

Gerelateerd: Google ziet jaaromzet Cloud-business klimmen tot 8 miljard dollar

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home