Google Cloud-ervaring in trek bij werkgevers

Google Cloud Platform

Het aantal vacatures voor werknemers met kennis en kunde in de cloud stijgt. Daarbij is Google Cloud de snelste groeier. Dit blijkt uit een onderzoeksrapport van Indeed, een zoekmachine voor vacatures, waar Business Insider over bericht.

De markt rondom cloudcomputing richt zich met name rondom drie grote spelers, die volgens het rapport in het afgelopen jaar alledrie een toename laten zien van het aantal vacatures: Google Cloud (66,74%), Microsoft Azure (16,24%) en AWS (5,51%).

Hoewel AWS het grootste marktaandeel heeft wat betreft cloudcomputing, is duidelijk dat bedrijven ook steeds meer op zoek zijn naar werknemers met ervaring in de clouds van Google en Microsoft.

De afgelopen drie jaar zouden vacatures met verwijzingen naar Google Cloud met 1082 procent omhoog zijn geschoten, vergeleken met een stijging van 107,15 procent voor Amazon Web Services en 165,9 procent voor Microsoft Azure.

300 miljard dollar

Onderzoeksbureau Gartner voorspelt dat er over drie jaar ruim 300 miljard dollar omgaat in de cloudcomputingsector. Het is dan ook geen wonder dat werkgevers massaal op zoek zijn naar cloudtalent.

De interesse van werkgevers in cloud engineers is volgens het onderzoek nu al met ruim 31 procent gestegen.

Ook onder werkzoekenden neemt de interesse in cloudcomputing toe. De afgelopen drie jaar is het aantal zoekopdrachten volgens Indeed op dit gebied gestegen met 107 procent. Er werd veelal gezocht op termen als ‘cloud infrastructure ‘, ‘cloud security’, ‘cloud architect’ en ‘cloud engineer’.

Gerelateerd:  ICT’ers tekort in België groter dan ooit

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home