Google Cloud breidt uit in Europa met nieuwe lokale regio’s

Google Cloud

De zoekgigant wil Google Cloud boosten in Europa, Midden-Oosten en Afrika met meer lokale regio’s. Voor Europa voegt het vier nieuwe locaties toe: Frankrijk, Italië, Polen en Spanje. De Spaanse site specialiseert zich in het edgeplatform van Google.

In zijn virtuele event Next OnAir EMEA kondigt Google Cloud aan dat het zijn aanwezigheid in Europa wil vergroten. Van de vier nieuwe cloudregio’s gaat vooral Spanje met de aandacht lopen. Daar werkt Google samen met telecommunicatiebedrijf Telefonica om 5G-netwerken te verbeteren via het Mobile Edge Computing Platform van Google Cloud.

Google haalt tijdens het event ook het belang aan van de nieuwe private onderzeese communicatiekabel, codenaam Grace Hopper, dat de connectiviteit tussen de VS, VK en Spanje moet vergroten.

Diepere Europese verankering

Chris Ciauri, EMEA president bij Google Cloud, zegt dat het bedrijf heel nauw wil samenwerken met Europese bedrijven. “We willen een vertrouwde partner worden van Europese bedrijven ongeacht hun grootte, verspreid over alle industrieën.”

Door de verhoogde focus op de Europese markt worden er verschillende nieuwe personen aan het senior leadership team toegevoegd. Laurence Lafont wordt VP of industries in Frankrijk, Pip White wordt managing director in het VK en Ierland en Samuel Bonamigo wordt VP van Zuid-Europa. Daniel Holz wordt tot slot VP van Google Cloud DACH (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) en Noord-Europese regio’s.

Tip: Hoe Google Microsoft Azure en AWS wil evenaren met zijn cloud

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home