Google Calendar wereldwijd onbereikbaar door storing bij Google (Update)

Googles agendadienst Calendar is momenteel onbereikbaar door een wereldwijde panne. Ook Hangout Meets ondervindt problemen. Google werkt aan een oplossing.

Update 19u20: Google Calendar en Hangouts Meet zijn opnieuw bereikbaar.

Update 18u40: De problemen houden aan, maar Google verwacht ze rond 20 voor 8 vanavond verholpen te hebben. Een precieze oorzaak communiceerde de internetgigant nog niet.

De G Suite-diensten Google Calendar en Hangouts Meet zijn momenteel verstoord. De storing zou gebruikers wereldwijd treffen. Onze tests wijzen uit dat de agenda-omgeving wel laadt, maar afspraken niet. Andere gebruikers spreken van een 404-foutmelding wanneer ze de dienst via een browser proberen te bereiken. De problemen lijken niet universeel. Google zelf sprak aanvankelijk van een storing en geen panne. Intussen is de officiële status voor Calendar veranderd naar een totale panne.

De panne treft zowel professionele als zakelijke gebruikers van de diensten. Op het moment van dit schrijven communiceerde Google nog geen oorzaak en ook een timing voor een oplossing is nog niet gekend. Andere G Suite-diensten werken momenteel wel naar behoren.

Via de mobiele applicaties zijn de dienste nog wel beperkt toegankelijk. Dat claimt Google en kunnen we bevestigen. Gebruikers van G Suite klagen dan weer dat het inderdaad mogelijk is om via de app afspraken te raadplegen en te wijzigen, maar agenda-invites sturen werkt momenteel niet. Concreet lijkt synchronisatie niet te werken, zodat je wel lokaal bewaarde items kan bekijken en toevoegen, maar die zullen niet synchroniseren over toestellen heen zolang de problemen aanhouden.

De storing komt er nauwelijks enkele uren nadat Google via Twitter reclame maken voor de eenvoudige manier waarop je kan plannen met de Calendar applicatie.

We houden de status van G Suite in het oog en zullen het artikel updaten met nieuwe informatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home