Google brengt Anthos naar bare metal servers

google anthos

Google maakt zijn hybride cloudplatform Anthos beschikbaar op bare metal-server. Dat moet klanten de flexibiliteit geven om bestaande hardware in te zetten.

Google Anthos komt naar bare metal-servers. Google lanceerde Anthos vorig jaar als een platform voor hybride cloudtoepassingen. Anthos is gebaseerd op Kubernetes en laat ontwikkelaars toe om applicaties te bouwen die overal draaien: on-premises of in de cloud. Die flexibiliteit is het hoofddoel van Anthos en daarin kadert deze recentste aankondiging.

Minimumvereisten

Anthos op een bare metal-server heeft 4 kernen, 32 GB aan RAM en 128 GB opslagruimte nodig. Daarmee draait de oplossing op de meeste moderne servers. Verder kan je als klant je favoriete besturingssysteem kiezen, zolang het Linux is. Google geeft je de keuze uit Red Hat Enterprise Linux 8.1 en 8.2, CentOS 8.1 en 8.2 en  Ubuntu 18.04 of 20.04 LTS.

Alle installaties van Anthos bevatten een kleine ‘Connect’-link naar de Google Cloud. Die laat Google Cloud Platform-klanten toe om hun Anthos-clusters via de centrale Google Cloud-console te beheren.

Twee versies

De bare metal-versie van Anthos komt in twee verschillende smaakjes. Je kan kiezen voor een standalone-model, waarbij je ieder cluster onafhankelijk kan beheren. Dat is volgens Google ideaal voor edge-locaties of wanneer je wil dat clusters onafhankelijk beheerd worden.

Er is ook een multi-cluster-model, waarbij een centraal IT-team een hele vloot van clusters gecentraliseerd beheert. Die aanpak is volgens Google interessanter voor automatisering, toeling of wanneer je de lifecycle van een cluster aan individuele teams wil uitbesteden zonder gevoelige logingegevens te delen.

Google Anthos op bare metal-servers is per direct breed beschikbaar?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home