Gartner voorspelt verdubbeling containermarkt tegen 2024

kubernetes container docker

In zijn eerste grondige analyse van de containermanagementmarkt voorspelt Gartner een verdubbeling van de totale omzet tegen 2024. Containers zullen aan belang winnen maar echt winstgevend wordt de markt nog niet meteen.

Analysebureau Gartner publiceert zijn eerste grondige kijk op de evolutie van de containermarkt. Specifiek keek Gartner naar containermanagementtechnologie, aangezien bedrijven als Red Hat en VMware daar hun brood proberen te verdienen. Vandaag is de markt goed voor een omzet van 465,8 miljoen dollar volgens het rapport. Tegen 2024 moet die waarde ongeveer verdubbelen tot 944 miljoen dollar.

Dat klinkt veel maar is behoorlijk laag vergeleken met andere aspecten binnen de IT-applicatiewereld. Zo zal het hosten van infrastructuur voor containers in 2022 al goed zijn voor meer dan één miljard dollar. Bovendien haalt een bedrijf als VMware vandaag op z’n eentje meer geld binnen met klassieke virtualisatie. Ondanks de stijgende populariteit van containers is containermanagement volgens Gartner geen goudmijn.

Groei

Het belang van containers blijft wel groeien. Tegen 2022 zal 75 procent van de wereldwijde organisatie containers in productie draaien, terwijl dat vandaag nog maar 30 procent is. Het aandeel van gecontaineriseerde toepassingen groeit zo van vijf procent vandaag naar 15 procent in 2024. Gartner verwacht dat het tempo waarmee bedrijven toepassingen in containers kunnen gieten, de grootste flessenhals zal vormen.

Gartner stipt aan dat de initiële financiële waarde van containers en containermanagement misschien beneden verwachtingen ligt, maar dat de technologie daarom niet minder belangrijk is. Containers hebben immers de kans om een open ecosysteem te facliteren dat vergelijkbaar is met Linux, klinkt het.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home