Gartner: ‘Oracle-klanten missen punt van digitale transformatie’

oracle

Grote Oracle-klanten begrijpen onvoldoende dat een digitale transformatie meer is dan een technisch proces. Dat stelt Gartner vast.

Applicaties naar de cloud verhuizen is niet gewoon een technisch project. Een digitale transformatie houdt een business-transformatie in, waarbij de werking van de organisatie op de schop moet. Die realiteit dringt onvoldoende door bij grote klanten van Oracle volgens Gartner.

In een onderzoekspaper stellen de analisten vast dat het cloudaanbod van Oracle wel degelijk volwassen is. Enterprises die naar het SaaS-aanbod van Oracle in de cloud migreren beseffen echter niet wat die transitie van een on-premises omgeving precies moet inhouden. Met andere woorden: enterprises verhuizen hun Oracle-workloads naar de cloud, om vervolgens onveranderd verder te doen.

Breder probleem

Gartner stelde eerder al hetzelfde probleem bast bij SAP-klanten. Ook zij migreren naar een S/4HANA zonder van die gelegenheid gebruik te maken om hun processen te transformeren en te vereenvoudigen. Digitale transformatie is een tool en geen doel. Organisaties die transformeren, zouden de bijkomende flexibiliteit van de cloud moeten inzetten om nieuwe gestroomlijnde processen te ontwikkelen.

lees ook

Meer dan de som van de delen: waarom Oracle zich uniek voelt met zijn SaaS-aanbod

SAP probeert van zijn kant iets aan die realiteit te doen met SAP RISE, waarbij partners klanten begeleiden in een bredere digitale transformatie. Oracle heeft intussen ook een uitgebreid en modern cloudaanbod, maar laat klanten inderdaad toe om zonder al te veel wrijving te migreren van on-premises naar de cloud. Weinig wrijving betekent al te vaak te weinig verandering blijkt nu, waardoor organisaties niet het onderste uit de kan halen. Dat brengt op zijn beurt risico met zich mee. Door de gebrekkige transformatie is de kans immers groot dat niet alle beloftes van de cloud worden gerealiseerd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home