ERP-specialist Infor zet SAP en Oracle te kijk met goede kwartaalresultaten

ERP-specialist Infor zag zijn omzet in het derde  kwartaal van fiscaal jaar 2019 met 3,7 procent stijgen naar ruim 807 miljoen dollar. De verkoop van SaaS-abonnementen deed het met een stijging van 19 procent vergeleken met een jaar geleden aanzienlijk beter. Het Q3FY19 was goed voor bijna 166 miljoen dollar aan omzet. Daarmee zet Infor zich schrap voor een succesvolle IPO.

Infor haalt het gros van zijn inkomsten uit uit updates van bestaande producten. Dat kende een negatieve weergave in Q3, aangezien het bedrijf hier zijn algehele groei zag dalen met 1,1 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Zo daalden inkomsten uit product-updates en diensten van 356,7 miljoen dollar in Q3 2018 tot 352,8 miljoen in Q3 2019. De bedrijfskosten daarentegen daalden ten opzichte van het voorgaande jaar van 104,3 miljoen dollar naar 59 miljoen dollar. Volgens de Enterprise Times hebben de herstructureringswijzigingen binnen het bedrijf aanzienlijke besparingen op de algemene en administratieve kosten opgeleverd. Het kassaldo laat in Q3 2019 een trager groeicijfer zien dan in Q2 2019 en komt uit op 339,7 miljoen dollar. De timing van de onderhoudshernieuwingscyclus het afgelopen kwartaal zou hieraan debet zijn. 

Grote deals

Toch blijft Charles Phillips, CEO van Infor, positief onder de lichte daling: “Omzet on premises blijft redelijk vlak, wat we als een goed resultaat beschouwen”, aldus CEO. “We hebben heeft een solide Q3 afgeleverd.” Hij ziet de toekomst dan ook positief tegemoet. Zeker gezien Infor meer inkomsten genereert bij zijn belangrijkste klanten. Die zouden alleen al goed zijn geweest voor zestig nieuwe deals van in totaal meer dan 1 miljoen dollar.

Zo snoepte Infor GT Nexus een deal bij Boeing weg onder de neus SAP ter waarde van 3 miljoen dollar. Ook wist de ERP-provider een opdracht voor Lucid Motors binnen te halen. De nieuwe producent van elektrische auto’s ontving onlangs meer dan 1 miljard dollar aan financiering met als doel de concurrentie met Tesla aan te gaan. Hier won Infor van giganten Oracle, Microsoft en SAP. Maar ook het sneller voltooien van projecten ziet de CEO als een positieve bedrijfsontwikkeling. Projecten worden naar eigen zeggen tegenwoordig veelal binnen een jaar voltooid.

Europa

“We hebben gewacht tot core manufacturing naar de cloud zou verhuizen en daar hebben we nu in Q3 sterke aanwijzingen van gezien”, aldus Phillips. Hij laat weten veel in petto te hebben voor het laatste kwartaal het fiscale jaar. Bovendien zou Infor ook steeds meer zijn vleugels uitslaan in de gezondheidszorg en doet het Infor Platform, Infor OS, het volgens hem steeds beter in de markt. Volgens de CEO was de groei van zijn bedrijf in Q3 het sterkst in de VS en bleef Europa  achter. Iets dat deels te wijten zou zijn aan de organisatorische herstructurering die het bedrijf nog maar net heeft voltooid in West-Europa. Dat is meteen ook de grootste subregio van Infor.

Infor plant om binnen een jaar naar de beurs te gaan. Het bedrijf verwacht dat de winstgevendheid van de SaaS-producten tegen die tijd verbeterd is. Tot die tijd staat Phillips volgens de Enterprise Times een zware tijd te wachten. Zo speelt onder meer de migratie van on-premises klanten naar cloud-gebaseerde oplossingen een rol.

Lees ook: Infor haalt 1,5 miljard dollar op, voorbode op beursgang?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home