Docker voert prijswijzigingen door voor ontwikkelaars en organisaties

De prijswijzigingen zorgen ervoor dat diensten zoals Docker Hub, Desktop, Trusted Content, Scout, Build Cloud en Testcontainers Cloud nu onder één abonnement vallen.

Voorheen moesten gebruikers aparte aankopen doen voor verschillende functies en licenties toevoegen voor elk onderdeel. Dit zorgde voor een omslachtig proces. Met het nieuwe prijsmodel wil Docker dit stroomlijnen.

“Nu krijgen gebruikers toegang tot alles onder één abonnementsformule”, zegt Giri Sreenivas, Chief Product Officer bij Docker aan SiliconAngle. De wijziging is bedoeld om te beantwoorden aan de behoeften van de snelgroeiende ontwikkelaarsgemeenschap van het bedrijf, die inmiddels meer dan 20 miljoen actieve gebruikers telt.

Aanpassingen in prijs en functies

Docker biedt verschillende abonnementsplannen, waaronder Docker Personal, dat gratis blijft. Docker Pro zal stijgen van 5 dollar naar 9 dollar per maand en Docker Team gaat van 9 dollar naar 15 dollar per maand, beide bij een jaarabonnement. Docker Business blijft ongewijzigd op 24 dollar per maand. Een belangrijk aspect van de wijzigingen is de introductie van limieten voor het opvragen en opslaan van containerafbeeldingen op Docker Hub, een cloudgebaseerde dienst voor het beheren en delen van deze afbeeldingen.

Volgens Docker zal slechts drie procent van de organisaties getroffen worden door deze limieten, die vooral bedoeld zijn om het gebruik van Docker Hub efficiënter te beheren.

De nieuwe abonnementsplannen en functies gaan in op 15 november, waarbij gebruikers toegang krijgen tot een breder aanbod aan Docker-producten met aangepaste gebruikslimieten en serviceniveaus.

Nieuwe tools en uitgebreide functies

Naast de prijswijzigingen breidt Docker zijn productaanbod verder uit. Zo wordt Testcontainers Cloud, ontstaan uit de overname van AtomicJar Inc., nu standaard aangeboden aan Pro-, Team- en Business-gebruikers. Deze tool maakt het testen van workflows eenvoudiger door de tijd die nodig is voor setup en teardown te minimaliseren. Ook biedt Docker nu onbeperkte continue kwetsbaarheidsanalyses via Scout aan voor Team- en Business-gebruikers. Deze tool geeft een gezondheidsscore en helpt gebruikers om de beveiliging en naleving van regelgeving te waarborgen.

Docker introduceert tevens Insights Dashboards, een nieuwe back-end tool die ontwikkelaars inzicht geeft in hun meest gebruikte containerafbeeldingen en het optimaliseren van hun ontwikkelprocessen. Deze tool is momenteel in een preview beschikbaar voor een selecte groep klanten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home