Docker richt zich voortaan op cloud-native developertools

docker

Docker heeft besloten zich te hergroeperen naar een bedrijf gericht op developer tools. Deze beslissing is het gevolg van een bewogen jaar dat Docker achter de rug heeft. CEO Steve Singh trad af, Docker Enterprise werd verkocht aan Mirantis en jarenlange executive Scott Johnston nam de rol van CEO over. Dat alles in slechts enkele maanden. 

Na alles wat er het afgelopen jaar gebeurd is binnen Docker, besloot Johnston dat het tijd was voor een nieuwe weg. Het bedrijf stap af van de enterprise business en keert terug naar zijn roots in de developer wereld. 

“In November scheidden we van onze enterprise business, die een sterke focus had op operaties, CXOs en een direct sales model. We verkochten het aan Mirantis”, vertelt Johnston tijdens een interview met TechCrunch. “Op dat moment hebben we besloten om met het overblijvende bedrijf de focus terug te leggen op ontwikkelaars, wat in 2013 het oorspronkelijke doel van Docker was.”

Focus op drie specifieke gebieden

Docker heeft besloten om zich voornamelijk te gaan richten op drie specifieke gebieden. De eerste focus wordt om het groeiende aantal containers aan te pakken. Volgens Johnston bestaan applicaties vandaag de dag al snel uit honderden containers, wat ze onnodig complex maakt. Hulpmiddelen zoals Docker Apps en Docker Compose kunnen dit probleem oplossen, zo zegt Johnston.

Een andere focus van Docker is om de ketting van tools die bedrijven gebruiken te beheren. Bedrijven lopen constant door een leveringscyclus en werken veel met externe tools. Volgens Johnston is de markt hierdoor gefragmenteerd. Met Docker Desktop en Docker Hub kunnen de verschillende onderdelen van een tool-ketting worden gekoppeld. 

Als laatste wil Docker bedrijven helpen om beter om te gaan met opensource. Onderdelen hiervan zijn onder andere licenties, updates en patches.

Focus op container software

Het voordeel van Docker is dat het bedrijf het idee van container software populair heeft gemaakt. Met de nieuwe weg die het bedrijf inslaat, hoopt Docker verder te bouwen op de expertise en merkherkenning op het gebied van containerized software. Het nieuwe doel van Docker is om de groeiende complexiteit rondom het bouwen, verzenden en draaien van cloud native applicaties te vereenvoudigen.

Docker hoopt zichzelf opnieuw uit te vinden en op te staan uit de chaos van het afgelopen jaar. Het bedrijf hoopt de go-to leverancier te worden voor cloud-native developer tools. Johnston ziet de nieuwe weg als een weg vooruit. Met de tijd zullen we vanzelf zien of de nieuwe strategie van Docker een succes wordt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home