Docker maakt Enterprise 3.0-containerplatform algemeen beschikbaar

Docker maakt Docker Enterprise 3.0 algemeen beschikbaar. Het desktop-to-cloud containerplatform stelt organisaties in staat applicaties te bouwen, delen en deze overal veilig te gebruiken. Van de hybride cloud tot de edge.

Alvorens Docker Enterprise 3.0 beschikbaar te maken voor een breed publiek, deden ruim 2.000 mensen mee aan het het openbare bétaprogramma. Volgens Docker waren de betreffende bétapartners het meest enthousiast over de vereenvoudiging van Kubernetes, het automatiseren van implementatie van containers en Kubernetes, en de mogelijkheid moderne toepassingen te bouwen.

“Verhoging van de snelheid van applicatie-ontwikkeling en digitale flexibiliteit zijn tegenwoordig een strategische noodzaak voor bedrijven in alle sectoren. Ontwikkelaarservaring is de killer app. Docker Kubernetes Service en Docker Application zijn bedoeld om de ervaring van ontwikkelaars te vereenvoudigen, waardoor moderne containergebaseerde workflows toegankelijker worden”, zegt James Governor, mede-oprichter van RedMonk.

Vereenvoudiging van Kubernetes

Vanwege de inherente complexiteit van de krachtige orchestratietechnologie hebben veel ondernemingen moeite de volledige waarde van Kubernetes zelf te realiseren. De complexiteit zou onder meer voortkomen uit een gebrek aan intuïtieve beveiligings- en beheerconfiguraties. De meeste ondernemingen verwachten deze nodig te hebben voor software van productiekwaliteit. 

Docker Kubernetes Service (DKS), een gecertificeerde Kubernetes-distributie die is inbegrepen bij Docker Enterprise 3.0, moet deze complexiteit vereenvoudigen. Het integreert Kubernetes van de ontwikkelaarsdesktop tot aan productieservers met “verstandige, veilige standaardinstellingen” out-of-the-box.

Automatisering implementatie

Volgens Docker hebben veel ontwikkelaars behoeften aan het eenvoudiger maken van het implementeren en beheren van hun containeromgevingen. De nieuwe lifecycle-automatiseringstools in Docker Enterprise 3.0 helpen klanten met de inzet van containers en Kubernetes om zo hun keuze van infrastructuur te versnellen en uit te breiden. Een eenvoudige set CLI-opdrachten zorgt ervoor dat operationele teams eenvoudig hun Docker Enterprise-clusters kunnen implementeren, opschalen, back-uppen en herstellen. Bovendien behoort het upgraden in hybride en multi-cloudimplementaties op AWS, Azure of VMware tot een mogelijkheid.

Bouwen van moderne toepassingen

Docker Desktop Enterprise is een ontwikkelaarstool die de time-to-Docker verkort, onboarding van ontwikkelaars versnelt en hun productiviteit verbetert. Met de nieuwe, op de CNAB-standaard gebaseerde, applicatie-indeling genaamd Docker Application, kunnen ontwikkelaars de vele gedistribueerde bronnen van een moderne applicatie in één object bundelen. Deze kan vervolgens eenvoudig worden gedeeld, geïnstalleerd en overal uitgevoerd. Ook is het mogelijk voor gebruikers om snel en eenvoudig Docker-applicaties te maken met vooraf gedefinieerde applicatiesjablonen, die elke taal of elk framework ondersteunen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home