Docker lanceert Desktop Enterprise voor Windows en macOS

Docker Desktop Enterprise

Docker heeft Docker Desktop Enterprise voor zowel Windows als macOS gelanceerd. Het is naar eigen zeggen een nieuwe manier om containergebaseerde applicaties op en voor de desktop te maken.

De oplossing stelt ontwikkelaars in staat te werken met het framework en de programmeertaal van hun keuze. IT-afdelingen hebben op hun beurt de flexibiliteit om ontwikkelomgevingen veilig te configureren, implementeren en beheren.

“Docker Desktop Enterprise biedt een veilige manier om ontwikkelomgevingen te configureren, te implementeren en te beheren en tegelijkertijd veilige ontwikkelingsnormen af ​​te dwingen die aansluiten bij het beleid en de werkwijzen van bedrijven. IT-teams en applicatiearchitecten kunnen ontwikkelaars presenteren met toepassingssjablonen die speciaal zijn ontworpen voor hun team, om het ontwikkelingsproces op te starten en te standaardiseren en een consistente omgeving tot aan de productie te bieden”, aldus een verklaring van het bedrijf zelf.

Docker Desktop

Volgens Scott Johnston, chief product officer bij Docker, waren gebruikers op zoek naar een manier om Docker Desktop te schalen in een enterprise-omgeving met de extra beveiliging, standaardisatie en beheer die nodig is voor het leveren van applicaties over de gehele levenscyclus van de ontwikkelaar. Naar eigen zeggen behaalde Docker Desktop succes bij ontwikkelaars omdat het de beste en gemakkelijkste manier was om een ​​Docker Engine en tooling uit te voeren met populaire orchestratieplatformen zoals Kubernetes.

De release van Docker Desktop Enterprise stelt organisaties in staat om bedrijfsnormen te volgem en tegelijkertijd een omgeving te bieden, die de productiviteit van ontwikkelaars bevordert.

Ontwikkelaars kunnen nu gebruik maken van functies als configureerbare versiepakketten en een interface voor applicatieontwerp voor op sjablonen gebaseerde workflows. Voor ontwikkelaars die nog niet bekend zijn met containers, is de nieuwe ontwerper voorzien van basiscontainerartefacten, zodat ze meteen aan de slag kunnen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home