Docker Enterprise 3.0 voorzien van ‘locked-down’ Kubernetes

Docker

Docker Enterprise 3.0 is nu beschikbaar in een bétaversie. Het containerplatform werd onder meer uitgerust met een veilige Kubernetes-stack. Bovendien is de nieuwe versie voorzien van Docker Enterprise-as-a-Service, Docker Desktop Enterprise en Docker Applications.

Docker Enteprise 3.0 betreft een end-to-end platform voor het bouwen, uitvoeren en delen van op containers gebaseerde applicaties. Docker Kubernetes Service (DKS), onderdeel van het platform, integreert containerorkestratie direct vanaf de desktop van de ontwikkelaar naar de productieserver.

Docker Kubernetes Service (DKS)

Volgens Infoworld is DKS compatibel met Kubernetes YAML, Helm Charts en de Docker Compose-tool voor het maken van multi-containerapplicaties. Bovendien biedt het ook een geautomatiseerde manier om Kubernetes-applicaties te installeren en configureren voor hybride en multi-cloud-implementaties.

Verder biedt DKS mogelijkheden op het gebied van beveiliging, toegangscontrole en levenscyclusbeheer. Voor Enterprise-klanten die graag Docker-containers willen orkestreren, biedt Docker Swarm een oplossing.

Docker Enterprise-as-a-Service

Docker Enterprise kan voortaan ook als managed services worden opgezet, zowel on-premises als in de cloud. Docker Enterprise-as-a-Services ondersteunt opschaling op aanvraag en op gebruik gebaseerde prijzen. Deze versie komt voort uit een samenwerking met CapGemini.

Verder is de bétaversie van Docker Enterprise 3.0 ook nog voorzien van Docker Desktop Enterprise. Het betreft een reeks van automatiseringstools, die een geïntegreerd image-register bieden met toegang tot het Docker Hub-ecosysteem. Daarnaast biedt het ook ondersteuning voor implementatie in een enterprise Kubernetes-omgeving.

Bovendien bevat Docker Enterprise 3.0 ook Docker Applications voor het definiëren van multi-containerapplicaties in één pakket. Deze functie is voor elke infrastructuur inzetbaar. Zo stelt het ontwikkelaars en operationele teams in staat om samen te werken aan een applicatie, door een groep gerelateerde containers te definiëren. Docker Applications is gebaseerd op de CNAB-standaard (Cloud Native Application Bundle). Ook biedt de oplossing ondersteuning aan Docker Compose, Helm Charts en Kubernetes.

Zorgen over containertechnologie

Eerder dit jaar bleek uit een onderzoek door Tripwire, dat ruim 94 procent van de IT-securityprofessionals zich zorgen maakt over de beveiliging van containertechnologie. In 2018 liep zeker 60 procent van de respondenten tegen een beveiligingsissue aan.

Containers zijn geliefd omwille van de flexibiliteit. De technologie wordt momenteel massaal geïmplementeerd bij bedrijven. Het rapport van Tripwire concludeert onder meer dat “DevOps blijft zorgen voor een toenemend gebruik van containers, waardoor beveiligingsteams moeite hebben om deze nieuwe activa en processen te beveiligen.”

Lees ook: Docker en Arm gaan strategische samenwerking aan

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home