Docker en Microsoft vereenvoudigen containerprojecten op Azure

kubernetes container docker

In aanloop naar de virtuele editie van zijn DockerCon-conferentie, kondigt containerspecialist Docker samen met Microsoft een uitbreiding van hun partnership aan, met als doel om de ontwikkeling van containerprojecten op Azure te vereenvoudigen.

Docker werkt al langer samen met Microsoft op vlak van containerondersteuning in de public cloud. De aangekondigde uitbreiding van die samenwerking is gericht op het vereenvoudigen van de logistiek die komt kijken bij het ontwikkelen van op microservices gebaseerde applicaties voor cloudomgevingen.

Software-ontwikkelaars interageren met het Docker-platform via Docker CLI. Typisch schrijven ontwikkelaars code eerst lokaal op hun machine, om die vervolgens naar de cloud te verplaatsen eenmaal een project vorm begint te krijgen. Nieuwe integraties laten toe om rechtrstreeks vanuit Docker CLI een nieuwe applicatieomgeving in de Azure-cloud op te zetten.

Azure Container Instances

Microsoft en Docker steunen daarvoor op Azure Container Instances. Softwareteams kunnen gebruik maken van die beheerde containerservice om een applicatieomgeving op te zetten, zonder dat ze de nodige resources manueel moeten beheren. Bovendien kan de configuratie van de lokale desktopomgeving met één commando worden overgenomen in de cloud.

De samenwerking breidt ook uit naar andere producten. Zo gaat Docker integraties toevoegen voor Visual Studio Code, zodat ontwikkelaars hun code sneller als containers kunnen uitrollen. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van Docker Hub om bestanden met elkaar te delen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home