Docker en AWS vereenvoudigen container-implementaties

docker

Docker en Amazon Web Services maken ontwikkelaars het leven makkelijker, door de implementatie en het beheer van Docker-containers op AWS te stroomlijnen.

Docker-containers draaien in principe overal, maar tot nu toe was er nog geen naadloze manier om Docker-applicaties op je desktop te ontwikkelen en vervolgens op AWS te implementeren.

De Docker Compose-specificatie bevat niet de daarvoor essentiële Amazon Elastic Container Service (ECS)-constructs. Om een Compose-bestand op ECS uit te rollen, zijn ontwikkelaars verplicht om uit hun Docker-tools te gaan en een Amazon VPC, Amazon ECS Cluster en Amazon ECS Task Definition te definiëren.

Daar komt nu verandering in. Ontwikkelaars kunnen voortaan de implementatie uitvoeren vanuit de Docker-tools, zonder dat ze eerst zelf de nodige AWS-resources moeten opzetten. Dat wordt voortaan native afgehandeld. Door een nieuwe context te creëren in Docker, kan een ontwikkelaar via een commando in Docker Compose automatisch de AWS-resources aanmaken.

“Dit is een grote stap vooruit om ontwikkelaars de beste ervaring te bieden bij het bouwen, delen en uitvoeren van cloud-native apps met Docker en Amazon ECS”, vertelt Scott Johnston, CEO van Docker. “Deze ervaring stelt ontwikkelaars in staat om lokaal te werken en dezelfde ervaring op te nemen in een production-scale clouddienst met Amazon ECS, waardoor de benodigde hoeveelheid kennis wordt verkleind en de tijd tot productie wordt versneld.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home