Deze apps vormen de grootste risico’s binnen je bedrijf

Smartphone met ontgrendeld slot

WhatsApp en Facebook Messenger zijn op zowel iOS als Android de meest risicovolle apps om in een bedrijfsomgeving te gebruiken. Dat blijkt uit het recentste Enterprise Mobile Security Pulse Report van mobiele beveiligingsspecialist Appthority.

Facebook Messenger en WhatsApp krijgen van Appthority allebei een score van 7 op 10 voor het risico op datalekken dat ze met zich meebrengen. Beide applicaties staan boven dien in de top vijf van apps die het vaakst op de zwarte lijst belanden binnen bedrijven.

De derde meest risicovolle app verschilt tussen iOS en Android. Appthority plaatst voor iOS Waze op nummer drie, terwijl de derde plaats op Android naar Telegram gaat. De rangschikking werd gebaseerd op een analyse van miljoenen mobiele veiligheidsscans die Appthority voor zijn klanten uitvoert.

“Door een licht te werpen op de apps en risico’s die vaak worden aangetroffen en door bedrijven op de zwarte lijst gezet, willen we securityteams helpen om hun gegevens en werknemers beter te beveiligen en geïnformeerde beslissingen te nemen”, zegt Seth Hardy, directeur security research bij Appthority.

Zwarte lijst

De meeste applicaties die door bedrijven op de zwarte lijst worden gezet, staan daar met reden. Het zijn apps waarvan eerder reeds werd vastgesteld dat ze data lekten of verdacht gedrag vertoonden.

De top drie geblackliste apps op Android zijn Facebook Messenger, Wickr Me en WhatsApp. Voor iOS bestaat de top drie uit Facebook Messenger, WhatsApp en Tinder.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home