Dell verstevigt cloudportfolio met overname Cloudify

Dell Technologies

Dell Technologies rondt in alle stilte de overname van de Israëlische startup Cloudify af. De overname moet van Dell een sterkere speler in de cloudindustrie maken.

Dell Technologies bevestigt de overname van Cloudify aan TechCrunch, dat de transactie op het spoor kwam door documenten neergelegd bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC. Een persbericht is tot heden niet verschenen, dus Dell leek de overname in alle stilte te willen voltooien. Het overnamebedrag ligt volgens de bronnen van TechCrunch rond de honderd miljoen dollar.

De Israëlische startup Cloudify is een opkomend goudhaantje in de ICT-sector. Het bedrijf specialiseert zich in ‘cloud-orkestratie’ om de complexiteit van een hybride (multi)cloudstructuur de baas te kunnen. De software legt een verbindend weefsel tussen de on-premises infrastructuur en de publieke cloudservers die een bedrijf afneemt.

Het beheer van de volledige hybride multicloud verloopt zo vanaf een schaalbaar, geautomatiseerd en gecentraliseerd platform. Cloudify omschrijft zichzelf als een DevOps-provider die ‘ecosysteem as a service’-diensten biedt. Grote namen zoals VMware, KPN en Intel hebben geïnvesteerd in de jonge startup, die in 2017 als spin-off van het bedrijf Gigaspaces uit de grond schoot.

Gouden zaak

Analisten lijken het er unaniem over eens dat Cloudify een toptransfer is voor Dell Technologies. Met het Apex-portfolio zet Dell sterk in op het hybride multicloudmodel om een graantje mee te pikken van de publieke hyperscalers. Cloudify moet voornamelijk het cloudbeheer in dat productaanbod gaan versterken door nieuwe capaciteiten inzake applicatiemanagement en DevOps toe te voegen.

lees ook

Verdeel en heers: de voor- en nadelen van multicloud voor je bedrijf

Hybride cloud zit in de lift. In een poging de kosten van de publieke cloud en de afhankelijkheid van providers te verminderen, smeren steeds meer bedrijven hun workloads uit over een of meerdere publieke cloudservers en on-premises infrastructuur. Een hybride multicloudstructuur brengt echter ook complexiteit met zich mee. Er bestaat dus zeker vraag naar tools zoals Cloudify die die complexiteit reduceren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home