Dell EMC helpt cloudsilo’s te vermijden met vernieuwd productportfolio

Dell EMC

Dell EMC kondigt tijdens VMworld verschillende een reeks updates voor zijn portfolio aan cloudoplossingen aan. Die moeten klanten helpen om het potentieel van hun multi-cloudomgeving ten volle te benutten, door de ervaring over cloudplatformen heen te stroomlijnen.

De hoeveelheid data in bedrijven neemt almaar toe onder invloed van artificiële intelligentie, analytics, IoT en edge computing. Dat drijft de vraag voor verschillende cloudinfrastructuren om die data beheersbaar te maken en inzichten uit te creëren.

“Naarmate meer applicaties en traditionele workloads zich naar verschillende clouds verplaatsen, zal het ontstaan van cloudsilo’s onvermijdelijk worden, waardoor organisaties niet meer in staat zullen zijn om onderscheidende factoren zoals data-analyse en snelgroeiende AI-initiatieven ten volle te benutten”, zegt Sam Grocott, SVP bij Dell EMC.

Om die silovorming te voorkomen, hebben bedrijven nood aan een consistente gebruikservaring over cloudplatformen heen, aangepast aan hun specifieke noden en wensen. De updates die Dell EMC aan zijn portfolio heeft doorgevoerd houden precies dat gegeven in het achterhoofd en moeten bedrijven helpen om het potentieel van hun multi-cloudomgeving helemaal waar te maken.

Verbeterde HCI-oplossingen

Ten eerste heeft het bedrijf een aantal verbeteringen voor zijn hypergeconvergeerde infrastructuuroplossingen (HCI) VxRail en VxRack SDDC aangekondigd. Die moeten de overstap naar het software-defined datacenter (SDDC) en de multi-cloud vereenvoudigen en versnellen.

Zo biedt het bedrijf ondersteuning voor een gedistribueerde architectuur van multi-availability zones en multi-site implementaties met disaster recovery voor VMware-gevalideerde designs van VxRail. Dat stelt klanten in staat om risico’s verder te verkleinen, en operaties en onderhoud verder te vereenvoudigen volgens een gestandaardiseerd SDDC-ontwerp.

Cloud-enabled infrastructuur

Op vlak van datamobiliteit (het verplaatsen van data naar en van de cloud) werd Data Domain Cloud Tier geüpdatet voor langdurige retentie. Daarnaast werd het gebruik van gegevensopslag verbeterd door een nauwere integratie met Virtustream Storage Cloud en Dell EMC Elastic Cloud Storage.

Om data beter te beveiligen, werd Dell EMC Data Domain Cloud DR verbeterd met applicatie-consistente disaster recovery in AWS, evenals herstel naar VMware Cloud op AWS. Dell EMC Cloud Snapshot Manager biedt voortaan back-up en herstel voor workloads in de public cloud, alsook bescherming voor Microsoft Azure.

CloudIQ, een gratis cloudtoepassing waarmee gebruikers proactief de opslagstatus kunnen volgen, capaciteitstekorten kunnen voorspellen en afwijkingen in prestaties kunnen detecteren, biedt nu ondersteuning voor PowerMax, VMAX en XtremIO. Dat is aanvullend op de reeds bestaande ondersteuning voor Dell EMC Unity en SC Series. Nieuwe mobiele apps zorgen ervoor dat CloudIQ van overal kan worden geraadpleegd.

Dell EMC biedt uitgebreide dataservices die alle bestandstypen voor cloudtoepassingen omvatten, waaronder Isilon Cloud voor Google Cloud Platform, Elastic Cloud Storage en Virtustream Storage Cloud. Unity Cloud Edition is de nieuwste toevoeging aan deze familie en biedt een volledig functionele, door software gedefinieerde, uniforme opslag in de cloud.

Cloud Marketplace

Ten slotte heeft Dell EMC een nieuwe Cloud Marketplace gelanceerd die alle oplossingen samenbrengt op één plaats. De marktplaats biedt klanten via een selfserviceportaal een keuze aan cloudplatformen en verbeterde cloud-enabled infrastructuurmogelijkheden die hierboven werden besproken, evenals consultingservices en consumptiemodellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home