De Cronos Groep gaat 1.000 cloudspecialisten opleiden voor Belgische Azure Region

microsoft cloud

Binnen de twee jaar wil de Cronos Groep 1.000 extra experts opleiden om op de markt te brengen. Het nieuws volgt na de aankondiging van een eerste Belgische Azure Region.

Vandaag kondigen Microsoft België en Premier Alexander De Croo (Open VLD) de komst van een nieuwe Azure Region in ons land. Die bestaat uit drie nieuwe Azure Availability zones: datacenters in telkens één of meerdere gebouwen die met elkaar gelinkt zijn met een latency van maximaal 2 ms. Microsoft voorziet daartoe drie datacentersites rond Brussel.

In het zog van dat nieuws kondigt de Cronos Groep aan het 1.000 cloudspecialisten wil opleiden. Het lanceert daarvoor de MiCronos Cloud Academy (MiCA), een nieuw virtueel opleidingscenter. MiCronos is de verzameling deelbedrijven die expertise leveren met technologie van Microsoft.

Met MiCA wil de Cronos Groep een antwoord bieden op de groeiende vraag naar cloud computingdiensten en -experts. In december starten de eerste consultants met hun traject.

“Als grote ICT-groep vinden we het dan ook onze taak om te investeren in de opleiding van technologie-experts, zoals we dat samen met Microsoft ook al deden met de AI School”, zegt Dirk Deroost, co-CEO van de Cronos Groep. “Vandaag merken we dat er nood is aan expertise in cloud computing. Met onze nieuwe cloudacademie anticiperen we bovendien ook op een stijgende vraag wanneer straks de nieuwe, Belgische Azure-datacenters van Microsoft opengaan”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home