Cronos sluit exclusieve clouddeal met Microsoft

cloud

De Belgische Cronos Groep heeft een meerjarige miljoenenovereenkomst gesloten met Microsoft voor het gebruik van de Azure-cloud. De technologiegroep zal ook meer dan 1.000 IT-experts certificeren via het Azure Boost-programma.

Het gaat om een ‘Multi-Year Data Center Agreement’, een exclusieve overeenkomst die Microsoft in de zomer van 2019 in het leven riep en waar voorlopig slechts een handvol dienstverleners op ingetekend zijn.

Het volumecontract biedt Cronos en zijn klanten toegang tot exclusieve technische en zakelijke ondersteuning van Microsoft. De exacte waarde van de overeenkomst wordt niet meegedeeld, maar Cronos spreekt zelf over een miljoenendeal.

“Onze clouddiensten groeien met ruim honder procent per jaar”, zegt Dirk Deroost, medeoprichter van de Cronos Groep, in een mededeling. “We verwachten dat die groei zich ook dit jaar zal doorzetten, mede onder impuls van nieuwe technologieën als het internet of things en artificiële intelligentie, twee segmenten waarin we sterk investeren.”

De samenwerking met Microsoft is erop gericht om Cronos strategisch voor te bereiden op die groei. “Om sneller te kunnen groeien dan de markt, zullen we blijven inzetten op het aanwerven en omscholen van talent, maar we onderzoeken ook gerichte acquisities”, vertelt Deroost.

Azure Boost

Cronos zal via het Azure Boost-programma ook zeker duizend medewerkers certificeren als technische of zakelijke Microsoft Azure-experts.

De groep stelt in totaal ruim 7.000 mensen te werk, verspreid over een netwerk van honderden kleinere IT- en technologiebedrijven, en heeft een geconsolideerde omzet van zo’n 800 miljoen euro.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home