Commerciële versie van Google Earth Engine beschikbaar voor ondernemingen

Een database vol gegevens over de aarde biedt Google Cloud aan ondernemingen met Earth Engine. De clouddienst vindt het belangrijk dat bedrijven aan deze gegevens kunnen om hun klimaatdoelstellingen te halen.  

Google stuurt al sinds 2010 verzamelde gegevens over de aarde naar universitaire onderzoeker en vzw’s. Dat gebeurde steeds via Earth Engine. Nu commercialiseert de clouddienst van de zoekgigant de database en kunnen ook bedrijven met de gegevens aan de slag.

In Earth Engine is data te vinden die honderden satellieten verzamelen, gecombineerd met geo-info van cloud computing-bronnen. Onderzoekers, vzw’s en nu dus ook ondernemingen en overheidsinstanties, kunnen op basis van de gegevens de waterbronnen, oerwouden en andere zaken in de gaten houden.

lees ook

Google Earth Studio: maak video’s met 3D-satellietbeelden

Volgens Google Cloud lanceert het bedrijf de commerciële versie nadat ondernemingen zelf aandrongen om toegang tot de gegevens te krijgen. Verder maakt de clouddienst belangrijke toevoegingen aan de lijst van partijen die de database gratis mogen gebruiken, door onderzoekers in dienst van de overheid en ontwikkelingslanden ook toegang te geven.   

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home