Cloudverkoop overstijgt voor het eerst klassieke IT-hardware

cloud hybrid multi

Analysebureau IDC suggereert dat Q2 2020 een kantelpunt is voor cloud IT-infrastructuur. Voor het eerst werd er meer budget gespendeerd aan cloudhardware dan aan traditionele datacenterhardware. IDC hanteert echter wel een breed begrip voor cloudhardware.

Om het onderzoek van IDC te kaderen, moet je weten dat hun definitie van cloud ook servers, storage en switches omvat voor public en private clouds. Onmiddellijk een conclusie trekken dat on-premises hardware passé is, is zeker niet aan de orde.

In Q2 2020 werd er 5 miljard dollar gespendeerd aan private cloud-architectuur, waarvan 64,1 procent on-premises werd geïnstalleerd. Dat is een groei van 7 procent jaar op jaar. Public cloud-hardware zag een sprong van 34,4 procent jaar op jaar.

Groeiende trend

In contrast daalde de IT-infrastructuur zonder cloudcomponent met 8,7 procent jaar op jaar. Het komt als geen verrassing dat de COVID-19-pandemie het resultaat heeft beïnvloed. De hele wereld heeft massaal moeten investeren in online tools. Cloudomgevingen, meer specifiek de public cloud, hebben een belangrijke rol gespeeld in de transitie.

Volgens IDC spendeerden bedrijven 47,8 procent meer aan public cloud jaar op jaar, goed voor 14,1 miljard dollar. Het analysebureau verwacht dat cloudinfrastructuur blijft groeien en dit jaar goed zal zijn voor 54,8 procent van de uitgaven. Tegen 2024 stijgt dat naar twee derde van alle uitgaven.

Jaarlijks verwacht IDC een groei van 10,4 procent voor de cloudinfrastructuur en bereikt het een totaal van 109,3 miljard dollar in 2024.

Tip: Cloud is groter dan HPE, Lenovo, Dell en Cisco tezamen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home