Cloudflare focust op full-stack-ontwikkeling met nieuwe tools

cloudflare

Cloudflare maakt drie producten productieklaar: D1, Hyperdrive en Workers Analytics Engine.

Cloudflare heeft bekendgemaakt dat het meer dan twee miljoen ontwikkelaars heeft die gebruikmaken van haar platform. Als onderdeel van de Developer Week heeft het bedrijf drie van haar producten productieklaar gemaakt: D1, een serverloze SQL-database; Hyperdrive, dat bestaande databases verbetert; en Workers Analytics Engine, een time-series database. Deze ontwikkelingen zijn gericht op het vereenvoudigen van de full-stack ontwikkeling.

Nieuwe functies en algemene beschikbaarheid

D1, Cloudflare’s serverloze SQL-database, is nu algemeen beschikbaar met nieuwe functies zoals ondersteuning voor 10 GBdatabases, nieuwe gegevensexportmogelijkheden, en verbeterde query debugging genaamd “D1 Insights”. De dienst blijft een gratis laag aanbieden naast de betaalde opties.

Hyperdrive is nu ook algemeen beschikbaar. Het is ontworpen om gecentraliseerde databases sneller en efficiënter te maken door gebruik te maken van Cloudflare’s wereldwijde netwerk. De service is gratis voor ontwikkelaars met een betaald Workers-plan en biedt ondersteuning voor de meest populaire drivers en ORM-bibliotheken.

Queues krijgt nieuwe mogelijkheden zoals pull-gebaseerde consumenten en nieuwe berichtafleveringscontroles. Deze functies stellen ontwikkelaars in staat om taken efficiënt te beheren en integreren met bestaande cloudinfrastructuur.

Workers Analytics Engine, gebaseerd op het ClickHouse-systeem, stelt ontwikkelaars in staat om aangepaste analyses te bouwen. De prijsstelling wordt eenvoudig gehouden en is gebaseerd op het aantal geschreven datapunten en leesqueries.

Toekomstplannen en beschikbaarheid

Cloudflare heeft plannen voor toekomstige functies voor D1, waaronder wereldwijde leesreplicatie en nieuwe API’s voor dynamische query’s. Daarnaast zal ondersteuning voor MySQL en private netwerkverbindingen via Cloudflare Tunnel en Magic WAN aan Hyperdrive worden toegevoegd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home