Cloudera aast op Arcadia Data’s business intelligence-platform

Cloudera

Cloudera wil Arcadia Data over te nemen. Het business intelligence-platform gebruikt visualisaties om gegevensanalyse begrijpelijker te maken.

Het Amerikaanse Cloudera biedt een softwareplatform voor gegevensverwerking, datawarehousing, machine learning en analyses. Deze kunnen zowel in de cloud als op locatie worden uitgevoerd. Het business intelligence-platform van Arcadia Data werkt rechtstreeks op ongestructureerde en semi-gestructureerde gegevens. De data is opgeslagen in enorme data lakes, gecentraliseerde opslagplaatsen van gegevens, die weer zijn opgeslagen in hun oorspronkelijke formaat.

Extract tables en datatransformatie

De bedrijven zijn geen vreemden van elkaar. Begin 2017 sloten ze al een deal om de tools van Arcadia naar het Cloudera-platform te brengen. Met de overname nu wil Cloudera meer analysetools aan zijn platform toevoegen, aldus Silicon Angle. Het bedrijf maakte de overname bekend kort na het publiceren van de financiële resultaten van het tweede kwartaal, die de verwachtingen overtroffen.

De oplossing van Arcadia Data combineert de benodigde faciliteiten voor het lezen en transformeren van gegevens met een uitgebreide set visualisaties, geleverd via een webbrowser. Het is een effectieve aanpak die de noodzaak van extract tables en datatransformatie elimineert. Hierdoor krijgen zakelijke gebruikers snel en met minimale overhead direct toegang tot informatie in hun data lakes.

Cybersecurity en IoT

Cloudera is van plan om de technologie van Arcadia Data te integreren met zijn platform. Het bedrijf wil op deze manier zijn gebruikers snellere inzichten bieden uit cloud data stores en -diensten, zoals Apache Hadoop en Apache Kafka. Ook zal de overname helpen nieuwe use cases aan te pakken op het gebied van cybersecurity en het Internet of Things (IoT).

“Het is essentieel voor zakelijke gebruikers om toegang te hebben tot de gegevens die ze nodig hebben, wanneer ze het nodig hebben. De toevoeging van Arcadia Data’s technologie en expertise zal inzichten voor onze klanten versnellen,” aldus Ifficer Anupam Singh, Chief Customer van Cloudera.

Cloudera Data Platform

Een mening die gedeeld wordt door Marty Cole. Hij is voorzitter van de raad van bestuur en interim chief executive officer bij Cloudera. “We hebben een eerste release uitgebracht van ons cloud-native datamanagement- en analyse-aanbod, Cloudera Data Platform (CDP). We zijn gericht op het voldoen aan de eisen van onze klanten voor hybride en multicloud-oplossingen. Het gaat dan om oplossingen die gebruiksscenario’s van Edge tot artificiële intelligentie (AI) ondersteunen. Dat is de belofte van CDP en de enterprise data cloud.”

In de lift

Afgelopen oktober fuseerde Cloudera zelf nog met zijn belangrijkste rivaal voor big data, Hortonworks. Het bedrijf rapporteerde afgelopen kwartaal een verlies vóór bepaalde kosten, zoals aandelencompensatie van 2 cent per aandeel bij een omzet van 196,7 miljoen dollar. Wall Street voorspelde eerder een veel groter verlies van 10 cent per aandeel op een omzet van 183,27 miljoen dollar. Als gevolg van de resultaten steeg het aandeel van Cloudera de afgelopen uren met 9 procent.

Lees ook: Cloudera besluit 100 procent open source te worden

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home